13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤεθωρακισμένος ΕΜΘ Ανθυπασπιστής σώζει αγνοούμενη γυναίκα στον Όλυμπο

Τεθωρακισμένος ΕΜΘ Ανθυπασπιστής σώζει αγνοούμενη γυναίκα στον Όλυμπο

Του Ηλία Προύφα

Στέλεχος του Στρατού Ξηράς, σώζει αγνοούμενη γυναίκα στον Όλυμπο.

Πρόκειται για τον ΕΜΘ Ανθυπασπιστή (ΤΘ) Τσιανάκα Απόστολο, που υπηρετεί στην 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Λιτόχωρο.

Αθλητής πολλών ετών στο άθλημα του Στίβου, στον Μαραθώνιο δρόμο και τον τελευταίο 1,5 χρόνο και στον Μαραθώνιο Ορεινού δρόμου, ανήκει σε Σωματείο του ΣΕΓΑΣ (ΓΣ Ηρακλής Θεσ/νίκης), ενώ είναι και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων από το Στρατό Ξηράς. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής που έχει στη διάθεσή του το kranosgr.com, προς το τέλος Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια της προπόνησής του μαζί με τον συναθλητή του Πέτρο Αυτζόγλου, εντόπισαν στην θέση ”Καστάνα” στον ορεινό όγκο του Ολύμπου, μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ήταν ταλαιπωρημένη και τραυματισμένη λόγω πτώσης της.

Άμεσα οι δύο αθλητές σταμάτησαν για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες καθώς επίσης νερό και ενεργειακές μπάρες.

Όπως ανέφερε η ίδια η ηλικιωμένη αγνοούμενη, από την προηγούμενη ημέρα είχε χάσει το σύζυγό της και ψάχνοντάς τον παρέμεινε στο βουνό όλη τη νύχτα, σε σημείο όπου δεν υπήρχε σήμα κινητού.

Προκειμένου να κληθεί βοήθεια ο Ανθυπασπιστής Τσιανάκας, χρειάστηκε να κατευθυνθεί με δύσκολη ανάβαση, 2 χιλιόμετρα από τη σημείο οπού εντοπίστηκε προκειμένου να καλέσει τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 122.

Όπως τον ενημέρωσαν οι αρχές η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν αγνοούμενη από την προηγούμενη ημέρα και την έψαχναν οι διασώστες. Σε άμεση συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς (ΠΣ – ΕΛΛΑΣ – ΕΚΑΒ) δόθηκε το ακριβές στίγμα και έτσι μετά από μία ώρα έφθασαν οι δυνάμεις διάσωσης, ξεκινώντας την επιχείρηση μεταφοράς της αγνοούμενης γυναίκας από τον Όλυμπο στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.