13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΤα χειροκροτήματα στον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο και η δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού στα...

Τα χειροκροτήματα στον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο και η δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού στα σύνορα του Έβρου

Του Ηλία Προύφα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε περίπου ένα μήνα από τη μεγάλη εθνική επιτυχία της χώρας μας, στην ανάσχεση της μαζικής απόπειρας εισβολέων μεταναστών στον Έβρο και το σφράγισμα των συνόρων μας.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή την εθνική κρίση κάτι που είχε αναγνωριστεί από τους πάντες, Έλληνες και Ευρωπαίους και κυρίως από τους κατοίκους του Βόρειου Έβρου αλλά και των Φερών, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον έχων το γενικό πρόσταγμα ή αλλιώς τον τελευταίο λόγο στο στράτευμα, ως ο ανώτερος πολιτικός προϊστάμενος, ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Είναι νωπές οι μνήμες από την επίσκεψη του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου εν μέσω πυροβολισμών και χημικών από πλευράς της Τουρκίας, περπάτησε στους δρόμους των Καστανιών, δεχόμενος τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια των κατοίκων.

Ήμασταν εκεί, το είδαμε, το ζήσαμε, το καταγράψαμε και έχουμε άποψη…

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνέβαλε τα μέγιστα στην αποτροπή της εισβολής των μεταναστών και στην ανύψωση του ηθικού όχι μόνο των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, αλλά όλων των Ελλήνων.

Σήμερα στην Ορεστιάδα, τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ διαφορετικά, όχι όσον αφορά το Υπουργείο Άμυνας και το Στρατό μας, όπου δεν άλλαξε κάτι, άλλα σε ότι έχει σχέση με τις υπηρεσίες μετανάστευσης και προστασίας του πολίτη.

Η δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού 1500 ατόμων, μια ανάσα από τα στρατόπεδα και τα φυλάκια των συνόρων του Β. Έβρου, μόνο μελλοντικά προβλήματα μπορεί να επιφέρει.

Οι κάτοικοι όπως και οι φορείς του Έβρου, δικαιολογημένα αντιδρούν. Υπάρχει χρόνος να το ξανασκεφτούν στην Κυβέρνηση και να αλλάξουν απόφαση.