13.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤα συγχαρητήρια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους συμμετέχοντες της άσκησης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 22

Τα συγχαρητήρια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους συμμετέχοντες της άσκησης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 22

ΜΗΝΥΜΑ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22»

Μετά την απολύτως επιτυχημένη ολοκλήρωση της ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22» στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι επιπέδου Τακτικού Σχηματισμού, Διοικήσεως και Σμηναρχίας Μάχης, όπως και φορείς του κρατικού μηχανισμού, συγχαίρω θερμά το προσωπικό που συμμετείχε στην προετοιμασία, οργάνωση και εκτέλεση αυτής. 

Οι άμεσες, συντονισμένες και ουσιαστικές αντιδράσεις σας σε κάθε αναδυόμενη μέσω του σεναρίου της άσκησης απειλή, συμπεριλαμβανομένων νέων σύγχρονων απειλών που η εξέλιξη της τεχνολογίας και η συνεχώς μεταβαλλόμενη γεωπολιτική κατάσταση επιβάλλουν, ανέδειξαν για ακόμη μία φορά, τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού, ηθικού και προσήλωσης στο καθήκον των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κατά την διάρκεια της άσκησης διαπίστωσα την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, εκπαίδευση, πειθαρχία και ικανότητα διακλαδικής συνέργειας που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αρετές που επιτρέπουν την εκτέλεση της αποστολής τους στο ακέραιο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, εκπέμποντας με αυτόν τον τρόπο ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος προς κάθε κατεύθυνση. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εξάρω την ενεργό συμμετοχή των εφέδρων στις συνεξεταζόμενες με την άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΤΑΜΣ επιστράτευσης των Γενικών Επιτελείων, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωση κυριολεκτικά του ελληνικού λαού στον «υπέρ βωμών και εστιών» αγώνα για την προάσπιση της Πατρίδος. 

Είμαι περήφανος για όλους και όλες εσάς και απόλυτα βέβαιος για το μέλλον που χτίζεται με τη συνδρομή όλων μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ο ελληνικός λαός αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν, στο όποιο κάλεσμα της Πατρίδας, όπως η ιστορία του ελληνικού έθνους επιβάλλει. 

«Εγρήγορση- Ετοιμότητα-Προετοιμασία»–