13.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤα πρατήρια και οι λέσχες να λειτουργούν μόνο για δικαιούχους ΥΠΕΘΑ. Επιστολή...

Τα πρατήρια και οι λέσχες να λειτουργούν μόνο για δικαιούχους ΥΠΕΘΑ. Επιστολή συζύγου στρατιωτικού

Επιστολή στο kranosgr

Καλησπέρα είμαι σύζυγος Τχη απο ΣΜΥ και λόγο ενός περιστατικού σε πρατήριο θα ήθελα να εκφράσω ένα παράπονο.

Παρατηρήθηκε σε πρατήριο να περιμένει κόσμος εώς και 25 λεπτά για να εισέλθει μέσα. Ένας κύριος ο οποίος ήταν πολίτης δικαιούχος αλλά όχι στέλεχος ακύρωσε το υπξκό στη πόρτα και χωρίς να πρέπει να μπεί λόγο περιορισμών κορονοιού μπήκε και του λέει αν θές φώναξε το δκτή σου. Είμαι πολίτης και δέν μπορείτε να με κάνετε και τίποτα και όπως καταλαβαίνετε ακολούθησε ένταση.

Το παράπονο μου είναι ότι οι υπουργοί έχουν αφήσει μερίδες πολιτών (εκτός ΥΠΕΘΑ δικαιούχων) να εισέρχονται στίς στρατιωτικές εκμεταλλεύσεις με αποτέλεσμα και λόγο κόσμου να μήν μπορούν τα στελέχη να τις εκμεταλλευτούν όπως πρέπει.

Οι πολίτες δε γνωρίζουν πειθαρχεία στρατιωτική. Μέσα στη καραντίνα πηγαίναν στα πρατήρια και πέρναν δέκα δέκα τα είδη υγειηνής και της χλωρίνες. Πηγαίναν τα στελέχη και δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

Οι εκμεταλλεύσεις είναι για να βοηθούνται τα στελέχη και οι οικογένειες τους λόγο τις μή σταθερής ζωής τους.

Είναι δυνατόν ο άντρας μου που όλο πήγαινε απόσπαση και επιτροπές στα πρατήρια να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί? Να μήν έχει θέσεις για φαγητό στις λέσχες που πληρώνει κάιε μήνα? Με 17 μεταθέσεις στις πλάτη και μόνο 12 χρόνια στο τόπο μας στην Αθήνα, να απολαμβάνουν τα πρατήρια και τις λέσχες οι πολίτες που ούτε σχέση έχουν με τον στρατό ούτε πληρώνουν κάτι?

Οι λέσχες και τα πρατήρια δεν είναι τα ίδια σε όλη την ελλάδα. Απολαμβάνει τη λέσχη στη Θεσσαλονίκη και το εκεμς στη Αθήνα πχ πολίτης και εγω που τρώω τις μεταθέσεις με το κουτάλι να μην μπορώ γιατί τα περισσότερα χρόνια τα πέρασα στα νησία και τον έβρο που κακα τα ψέματα οι εκμεταλεύσεις υστερούν σε σύγκριση με τα 2 μεγάλα αστικά κέντρα και δεν έχουν καμία σχέση.

Το εκεμς είναι για τον Αθηναίο πολίτη που μένει μόνιμα κ μπορεί να το εκμεταλλεύεται ή για τον άντρα μου όταν υπηρετεί στο τόπο του? Πιό πλολύ βοήθεια καταντάει για αυτόν παρά για την οικογένεια μου τελικά. Δεν είναι αδικία αυτο? Άλλοι τα δουλεύουν και τα πληρώνουν και άλλοι τα χαιρονται?Και δεν θα ήθελα να ανακατέψω και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Έχουν ανοίξει για πολίτες και έχουν καταντήσει εκπτωτικές ιδιωτικές κλινικές με τη μεσολάβησει κάποιον.

Κατάφορη αδικία λοιπόν στα στελέχη των ΕΔ και ελπίζω κύριε υπουργέ να κόψετε επιτέλους απο τις στρατιωτικέ ς εκμεταλλεύσεις πολίτες που ουδεμία σχέση έχουν με το στρατό αλλά οφελούνται εις βάρος τών στελεχών.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.