13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΤα νέα κορίτσια των μαχητικών με την «πουλάδα» στην στολή τους

Τα νέα κορίτσια των μαχητικών με την «πουλάδα» στην στολή τους

Δεν είναι μόνον οι γυναίκες που ήδη πετούν με τα Mirage 2000- 5 (από την Τανάγρα), τα F-16 και τα Phantom (από Άραξο και Ανδραβίδα) είναι και τα κορίτσια που αποφοιτούν εφέτος από την Σχολή Ικάρων και παραλαμβάνουν τα ξίφη τους στις 5 Ιουλίου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κατάκτηση των αιθέρων με μαχητικά και η υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων έγινε πλέον και γυναικεία υπόθεση. Δεν είναι μόνον οι γυναίκες που ήδη πετούν με τα Mirage 2000- 5 (από την Τανάγρα), τα F-16 και τα Phantom (από Άραξο και Ανδραβίδα) είναι και τα κορίτσια που αποφοιτούν εφέτος από την Σχολή Ικάρων και παραλαμβάνουν τα ξίφη τους στις 5 Ιουλίου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κάθε χρόνο και περισσότερα ιπτάμενα κορίτσια, άφοβα με την «πουλάδα» της ιπταμένης υπερήφανα καρφιτσωμένη στην στολή τους. Ποιος ξέρει; Ίσως σε λίγα χρόνια να δούμε κάποιες από αυτές που αποφοιτούν σήμερα με τον βαθμό της ανθυποσμηναγού, να πιλοτάρουν και τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αφού για τους πιλότους μαχητικών είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα δεν έχει καμία διαφορά.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ