13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΤα ευχάριστα για τα στελέχη της ΠΑ και η δικαίωση του ''χακί''...

Τα ευχάριστα για τα στελέχη της ΠΑ και η δικαίωση του ”χακί” συνδικαλιστή Χάρη Χαριτίδη

(Φωτό αρχείου)

Του Ηλία Προύφα

Ευχάριστα τα νέα για τους στρατιωτικούς της ΠΑ, που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και Υπηρετούν σε Μονάδες εκτός Αττικής, όσον αφορά την παρουσίασή τους στην ΑΑΥΕ, με το πέρας της εν λόγω άδειας και την επανεξέταση και επανάκρισή τους.

Η Υγειονομική Υπηρεσία της Μονάδας διοικητικής υπαγωγής του στελέχους θα δύναται πλέον να έλθει σε γραπτή επικοινωνία με την ΑΑΥΕ και να συναποφασιστεί η αναγκαιότητα ή μη της αυτοπρόσωπης παρουσίας του στελέχους στην επιτροπή κατά την επανάκρισή του, με την προϋπόθεση της έγγραφης συναίνεσης του στελέχους.

Το θέμα θυμίζουμε, ανέδειξε μέσα από το kranosgr, ο στρατιωτικός συνδικαλιστής Χάρης Χαριτίδης, δημοσιοποιώντας επιστολή, με το πρόβλημα που του μετέφεραν δεκάδες συνάδελφοί του.

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά,

”…Ιδιαίτερα θα ήθελα να επισημάνω το πρόβλημα που θα ανακύψει τις επόμενες ημέρες σε όσους εν ενεργεία στρατιωτικούς της ΠΑ από την Περιφέρειά μου, αλλά κι όχι μόνο, θα πρέπει να μεταβούν στο 251ΓΝΑ και να περάσουν ΑΑΥΕ καθώς η αναρρωτική τους άδεια λήγει το επόμενο διάστημα. Καθώς ενώ υπήρξε μέριμνα για όσους είναι σε μακρά αναρρωτική άδεια (υπάρχει αναστολή εξέτασής τους μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου 2020), κάτι αντίστοιχο δεν υπήρξε για τους υπολοίπους εμπλεκομένους. Συνεπώς αυτοί οι συνάδελφοι:

1.         Θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο 251ΓΝΑ, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο, αφού ως γνωστών η εν λόγω μετάβαση είναι πολύωρη.

2.         Θα αδυνατούν να βρουν κατάλυμα να διαμείνουν αφού υπάρχει η γνωστή απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τα τέλη Απριλίου 2020 με την υποχρέωση λειτουργίας μόλις 3 ξενοδοχείων σε ολόκληρη Αθήνα…”

Να σημειώσουμε ότι, μετά και από την επιστολή του στρατιωτικού συνδικαλιστή Χάρη Χαριτίδη, η φωνή των στελεχών φαίνεται πως βρήκε ευήκοα ώτα και η λύση που δόθηκε ήταν η ενδεδειγμένη.