13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤΑΜΣ ''Μέγας Κωνσταντίνος'': Τέτοια άσκηση δεν ξανάγινε από το Γ'ΣΣ

ΤΑΜΣ ”Μέγας Κωνσταντίνος”: Τέτοια άσκηση δεν ξανάγινε από το Γ’ΣΣ

Του Ηλία Προύφα

Είναι η πρώτη φορά που το Γ’ΣΣ, διεξάγει στα πλαίσια της διακλαδικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021, άσκηση αυτού του μεγέθους από την 33 Ταξιαρχία Πολυκάστου.

Πρόκειται για την ΤΑΜΣ ” ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2021″, η οποία πραγματοποιήθηκε από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου 21, στο ΚΕΠΜ ΑΞΙΟΥ και στο ΠΑ ΟΡΕΟΒΙΤΣΑΣ, από Σ Μ/Κ ΛΠΖ της 33 Μ/Κ ΤΑΞ, της ΙΙ Μ Κ ΜΠ και με τη συμμετοχή τμημάτων των 71 Α/Μ ΤΑΞ, 1η ΤΑΞΑΣ, 9 Μ/Π ΤΑΞ, 723 ΤΜΧ και 100 ΛΥΠΕ.

Σκοπός της ΤΑΜΣ, ήταν η συνεκπαίδευση των ασκούμενων τμημάτων (Μ/Κ ΠΖ, Α/Μ ΠΖ, ΤΘ, ΠΒ, ΜΧ, ΔΒ, ΑΣ και ΨΕ) στη σχεδίαση, οργάνωση, προπαρασκευή και διεξαγωγή της επιχείρησης βιαίας διάβασης ποταμού – δημιουργία Π/Γ και ΑΠ/Γ και συνένωση τους με σκοπό τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών συνέχισης των επιθετικών επιχειρήσεων.

Από την παραπάνω δραστηριότητα, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, επιβεβαιώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα, το υψηλό ηθικό και ο επαγγελματισμός του προσωπικού των συμμετεχόντων τμημάτων του Γ’ΣΣ, το οποίο σύμφωνα με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση που την παρακολούθησε και του Διοικητή του Γ’ΣΣ, Αντιστράτηγου Αναστάσιου Σπανού, θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα να εντυπωσιάζει επιχειρησιακά.