13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤίτλος 'Ακούς Ευρώπη? Τα σύνορα σου σε καλούν

Τίτλος ‘Ακούς Ευρώπη? Τα σύνορα σου σε καλούν

Καστανιές Eβρος
Γράφει η Αθηνά Κρικέλη’

​Λοιπόν ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα λίγο στην θέση τους!
Η κρίση εδώ στον Εβρο ξεκίνησε στις 29 Φεβρουαρίου 2020. Σήμερα επτά ημέρες μετά η κατάσταση είναι η εξής.
Καθημερινές θρασύτατες στοχευμένες επιθέσεις τούρκων και μεταναστών σε έλληνες στρατιώτες αστυνομικούς και πυροσβέστες. Εκατοντάδες δακρυγόνα και χημικά πέφτουν με μανία στους ακούνητους φρουρούς της Ελλάδας, και αυτοί υπομένουν τα πάντα και κρατούν Θερμοπύλες ξεχασμένοι από την “μαμά Ευρώπη’ που στην δημιουργία της έταξε να υπερασπιστεί τα σύνορα κάθε χώρας μέλους, ώς δικά της. Την Ευρώπη που έκλεισε στα μούτρα της Ελλάδας τα σύνορά της και ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών το 2016 να εγκλωβιστούν στην μικρή χώρα μας, ανύμπορη να αντέξει την ευθύνη και τις επιπτώσεις που ήρθαν μαζί με τους νέους εποίκους.
Την Ευρώπη που αντί να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στην τραμπούκικη συμπεριφορά του “τρελλού σουλτάνου”, κσι να στείλει στρατεύματα και αστυνόμευση στα σύνορα της δηλαδή εδώ στον Εβρο, του κάνει τεμενάδες και υποκλίσεις. Και η Γερμανία τρίβει τα χέρια της και με αναίδεια κακομαθημένης υπερδύναμης καμαρώνει δίπλα στον ‘τρελλό σουλτάνο’ δημιουργώντας έτσι την τέλεια φωτογραφική οικογενειακή στιγμή ναζιστικής κουλτούρας. Η υπόλοιπη ενωμένη Ευρώπη πέραν από κάποιες δηλώσεις συμπαράστασης, λάμπει δια της απουσίας της από εδώ που καθημερινά γίνεται πόλεμος με ιαχές φωτιές πυροβολισμούς στον αέρα προσπάθειες εισβολής στο ελληνικό/ευρωπαϊκό έδαφος.
Πλήρης αποχή. Οι διπλωματικές διαβουλεύσεις μπορεί να πραγματοποιούνται παράλληλα, αλλά στο δια ταύτα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! Οχι πως μας αποδυναμώνει αυτό, απλά ξεκαθαρίζει το τοπίο, ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί μας, και μας υπενθυμίζει πως πάντοτε στους αγώνες μας για ελευθερία, είμασταν μια χούφτα απέναντι σε θεριά. Και άν κάποιος έχει αντίρρηση ας κάνει μια βόλτα στον Εβρο εδώ στην ‘πινέζα του χάρτη της Ελλάδας να κοιτάξει κατάματα τα παλληκάρια που φυλάνε την ιερά γή της Ελλάδας, να κοιτάξει κατάματα τους ντόπιους με τα σκαμμένα πρόσωπα ξεχασμένοι από την πολυάσχολη Αθήνα, να δηλώνουν περήφανα την ιδιότητά τους. ‘Ακρίτες είμαστε εμείς μη το ξεχνάτε φυλάμε Θερμοπύλες”

ΠΗΓΗ: http://www.ellopiatv.com