13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤέλος οι ανεμβολιάστοι ''χακί'' υγειονομικοί από σήμερα. Ξεκινούν οι αναστολές εργασίας

Τέλος οι ανεμβολιάστοι ”χακί” υγειονομικοί από σήμερα. Ξεκινούν οι αναστολές εργασίας

(Φωτό αρχείου)

Του Ηλία Προύφα

Τέλος οι ανεμβολιάστοι ”χακί” υγειονομικοί από σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021, οι οποίοι χωρίς καμία εξαίρεση, όπως και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της χώρας, θα μπουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται ασφαλιστικά και μισθολογικά.

«Ο νόμος για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί. Όταν ενημερωθούμε θα είμαστε έτοιμοι να πούμε παραπάνω πράγματα» ξεκαθάρισε το πρωί ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» διαβεβαίωσε ερωτηθείς για τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν από την απουσία ανεμβολίαστων υγειονομικών από την εργασία τους. 

«Παρακολουθούμε όλη την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε. Καταλαβαίνετε ότι κατά βάση και εμείς αυτή τη στιγμή ενημερωνόμαστε» είπε. 

Να σημειώσουμε ότι με επείγον έγγραφο του ΥΠΕΘΑ, που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΣ, το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν εμβολιαστεί, οδηγείται αυτομάτως στην αναστολή εργασίας, χωρίς αποδοχές και χωρίς να λογίζεται ως χρόνος πραγματικής εργασίας το διάστημα της αναστολής.

Η αναστολή αίρεται μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της συμπλήρωσης 14 ημερών από τη δεύτερη δόση.

Δείτε το σχετικό έγγραφο: