13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣωστή η θέση Παναγιωτόπουλου για τους πυρόπληκτους των ΚΑΑΥ - ΚΕΔΑ

Σωστή η θέση Παναγιωτόπουλου για τους πυρόπληκτους των ΚΑΑΥ – ΚΕΔΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε σήμερα,, Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, τους Δημάρχους Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα και Ραφήνας κ. Ευάγγελο Μπουρνούς προκειμένου να συζητήσει μαζί τους ζητήματα που αφορούν στη φιλοξενία πληγέντων από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής τον Ιούλιο του 2018 σε παραθεριστικά θέρετρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρόντες ήταν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής,ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης καιο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Μετά την αναλυτική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, υπογραμμίστηκε η βούληση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης να συμβάλλει κατά το δοκούν στην εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσεως και σημειώθηκε ότι οι πυρόπληκτοι που φιλοξενούνται στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα και το ΚΕΔΑ Ζούμπερι έχουν απολάβει τις μέγιστης δυνατής αρωγής τόσο ως προς τη στέγαση, όσο και προς τη σίτισή τους από το 2018.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης μετέφερε στους Δημάρχους την πρόθεσή του να παραταθεί η παραμονή των πυρόπληκτων που δεν έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες αποκαταστάσεως των οικιών τους, εφ’ όσον στοιχειοθετείται η ανάγκη αυτή με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τόνισε πως υπάρχει καλή θέληση για τη χρήση των στρατιωτικών οικίσκων, όχι όμως για την καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος αυτού.

Επισημάνθηκε επιπλέον, ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνδράμουν ώστε να επιλυθεί το ανακύψαν ζήτημα το συντομότερο δυνατό σε συνεννόηση με το ΥΠΕΘΑ. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεσμεύθηκαν να επανέλθουν τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με συγκεκριμένες προτάσεις.