13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣωματείο Ε.Μ.Θ – ΕΠ.ΟΠ και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Άρθρο του Αρχισμηνία Σωτήρη Ντέλλα

Σωματείο Ε.Μ.Θ – ΕΠ.ΟΠ και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Άρθρο του Αρχισμηνία Σωτήρη Ντέλλα

Όπως ανάφερα και σε προηγούμενο άρθρο μου καλέστηκα όπως και εκατοντάδες συνάδελφοι να συμμετέχω στην ιδέα ίδρυσης ενός Σωματείου  Στρατιωτικών Μονιμοποιηθέντων Ε.Μ.Θ – ΕΠ-ΟΠ. Από το πρώτο άκουσμα της ιδέας πολλές και θετικές σκέψεις κατέβαλαν το μυαλό μου, πολλά γεγονότα και συμβάντα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν από την αρχή δρούσαμε κάτω από την σκέψη ενός τέτοιου φορέα και πιθανών να είχαμε αποφύγει πολλές βρεφικές παθογένειες του Στρατιωτικού συνδικαλισμού . Μετά από πολλά τελευταία γεγονότα αλλά καταναλώνοντας πολλές εκατοντάδες ώρες μελετώντας το σκεπτικό της ίδρυσης του σωματείου, κατέληξα ότι η δημιουργία του Σωματείου  Στρατιωτικών Μονιμοποιηθέντων Ε.Μ.Θ – ΕΠ-ΟΠ θα βοηθήσει και ίσως εξαφανίσει πολύ σύντομα τις βρεφικές ασθένειες του συνδικαλισμού. Μέσα από ευήκοα ωτα των συναδέλφων ίδιας κατηγορίας προέλευσης, χωρίς σύγκρουση συμφερόντων διαφορετικών προέλευσης Στρατιωτικών, και πάνω από όλα χωρίς  καρέκλες και τραπέζια συμφερόντων.

Η ίδρυση του εν λόγο Σωματείου θα σημαίνει μια νέα εποχή στην εκπροσώπηση των συναδέλφων με αντικειμενικότητα, συνέπεια και πάνω από όλα στρατηγική συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να επιτευχτεί κάθε φορά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως είδαμε από σχετικό δημοσίευμα του kranos, παρατηρείται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από συναδέλφους προελεύσεως Ε.Μ.Θ – ΕΠ-ΟΠ για την συμμετοχή τους στο Σωματείο, το όποιο ενδιαφέρον όρχησε ξεπερνά και τις ποιο αισιόδοξες προβλέψεις μας.

Οι παραπάνω συνάδελφοι μας ωθούν να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς αυτό τον κοινό στόχο, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει μια σχετική δυσαρέσκεια και απομάκρυνση τους από κάθε είδους δημόσιες διαμάχες, προστριβές, και πεποιθήσεις ορισμένων πως η συλλογική προσπάθεια έχει ανήκει μόνο σε συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα.

Από πλευράς μου σαν απλό μέλλος της δημιουργίας του Σωματείου  Στρατιωτικών Μονιμοποιηθέντων Ε.Μ.Θ – ΕΠ-ΟΠ στόχος μου θα είναι η συλλογική προσπάθεια να πάρει σάρκα και οστά και η εγγύηση της διαφάνειας και της δημοκρατίας σε όλες τις διαδικασίες, οποιονδήποτε αποφάσεων του Σωματείου και της εκπροσώπησης αυτού στα όργανα διοίκησης. Όλοι μαζί οι συνάδελφοι και συμμετέχοντες, άτομα ιδίας προέλευσης θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι μιας δίκαιας και ομοειδή εκπροσώπησης και να θέσουμε σε σωστές βάσεις προς επίλυση των δίκαιων και χρόνιων αιτημάτων των συναδέλφων μας.

Το ενδιαφέρον για συνεργασία διαφόρων συνδικαλιστικών φορέων απαιτεί την υιοθέτηση των αιτημάτων και των αποφάσεων των μελλών του Σωματείου χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις στα αιτήματα των μελών του. Οποιαδήποτε παρέμβαση διαφόρων εξωτερικών φορέων προς τα αιτήματα του Σωματείου απαιτείται προηγούμενη δημόσια τοποθέτηση του ενδιαφερομένου φορέα με την πλήρη παραδοχή των δίκαιων αιτημάτων των μελλών μας και την σύμφωνη γνώμη αυτών.

Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα καλύψουμε πλήρως και με διαφάνεια όλες τις διαδικασίες που θα προβαίνει το Σωματείο, με γνώμονα πάντα τον συνάδελφο και μόνο αυτόν.

Το κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους προελεύσεως Ε.Π.Υ και ΕΠ-ΟΠ παραμένει ανοιχτό για συμμετοχή, αν και παρατηρώ ότι ήδη έχουμε την θετική γνώμη των περισσότερων.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την υλοποίηση της πρότασης της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερικής Ενότητας Λάρισας Ε.Σ.Π.Ε.Λ, την οποία έχω την τιμή να συμμετέχω και να συνεισφέρω και εγώ στην μεγάλη σημερινή επιτυχία προς όφελος του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των  Ενόπλων Δυνάμεων για την ένταξη τους στην έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης τους.

Αναμένουμε νεότερα και θα επιμείνουμε προς την κατεύθυνση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης,  εν νέου προς τα στελέχη περιοχής Έβρου και νήσων αλλά και αυτών που αποσπάστηκαν στις περιοχές προς ενίσχυση αυτών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές καταστάσεις της χώρας μας, η πολίτικη ηγεσία θα ανταποκριθεί άμεσα.

Ασμίας Σωτήριος Ντέλλας

Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερικής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.)