13.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ''Σφαγή'' στρατιωτικών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων αναμετρήσεων

”Σφαγή” στρατιωτικών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων αναμετρήσεων

Του Ηλία Προύφα

Μεγάλη η συμμετοχή στρατιωτικών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

Στο kranosgr.com, λαμβάνουμε καθημερινά αρκετά μηνύματα στελεχών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που δημοσιοποιούν την υποψήφιότητά τους, καταθέτοντας βιογραφικά – προτάσεις και προγραμματικές δηλώσεις συνδυασμών, τα οποία και δημοσιοποιούμε προς ενημέρωση των συναδέλφων τους.

Εν ενεργεία υπαξιωματικοί, όλων των πολιτικών και αυτοδιοικητικών αποχρώσεων, που σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν έχουν κώλυμα εκλογιμότητας, θα συμμετάσχουν σε ψηφοδέλτια περιφερειών και δήμων σε όλη την επικράτεια.

Το παράδειγμα του Έβρου

Στον Έβρο όπου ως περιφερειακή ενότητα, υπάρχει ο μεγαλύτερος ένστολος πληθυσμός της χώρας, μέχρι στιγμής η συμμετοχή μόνο για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το ίδιο ισχύει και για τους Δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Τριγώνου στο Βόρειο Έβρο, όπου υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, με μεγάλο αριθμό γυναικών, θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, ξεκινώντας μάλιστα πολύ νωρίς την προεκλογική τους εκστρατεία.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη για τους Αστυνομικούς – Πυροσβέστες και Νησιωτικής Πολιτικής για τους Λιμενικούς, τα πάντα κινούνται ελεύθερα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, χωρίς περιορισμούς και πολιτικές παρεμβάσεις, αφού και οι ένστολοι εμπίπτουν στις εκλογικές διατάξεις του υπουργείου εσωτερικών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συμμετοχής ακόμη και συνδικαλιστών των Ενόπλων Δυνάμεων που από το 2017, βρίσκονται βάσει διαταγών στο ΥΠΕΘΑ, οι οποίοι ελεύθερα συμμετέχουν σε συνδυασμούς της αυτοδιοικητικής αρεσκείας τους. Αυτό εξάλλου σημαίνει ελεύθερη δημοκρατική διαδικασία.

Η ”σφαγή” των υπαξιωματικών και ο αποκλεισμός των αξιωματικών

Αν στο σώμα των υπαξιωματικών γίνεται ”σφαγή” στην κατηγορία των Αξιωματικών, υπάρχουν δυσαρέσκεια και παράπονα για τον αποκλεισμό τους από την εκλογική διαδικασία.

Αξιωματικοί και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με γνώσεις και όρεξη για αυτοδιοικητική δουλειά που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στον τόπο τους, αποκλείονται από την όλη διαδικασία, απλά και μόνο επειδή είναι αξιωματικοί.

Μέσα στο επόμενο διάστημα η συμμετοχή των ένστολων υποψήφιων, αναμένεται να αυξηθεί ακόμη και σε συνδυασμούς περιφερειών όπως της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Αττικής και του Βορείου Αιγαίου.

Καλή επιτυχία σε όλους!!!