13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ: Τα 600 ευρώ να δοθούν σε Καθαρίστριες , Εκπαιδευτικούς και Επαγγελματίες...

ΣΥΡΙΖΑ: Τα 600 ευρώ να δοθούν σε Καθαρίστριες , Εκπαιδευτικούς και Επαγγελματίες Υγείας

Τσακαλώτος για επίδομα αστυνομικών: «Θέλετε αυταρχικό κράτος»

Τροπολογία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ στους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας και της καθαριότητας.

Την εν λόγω τροπολογία προανήγγειλε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικότερα, κατά την παρέμβασή του, απευθυνόμενος στην κ. Γκάγκα, ο Ευ. Τσακαλώτος, σημείωσε:

«Επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλη σπέκουλα τις τελευταίες μέρες για τα 600 ευρώ, τα οποία δίνετε μόνο στους αστυνομικούς, που ξέρουμε για ποιους λόγους το δίνετε δεν πέφτουμε στην παγίδα σας.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό και πριν την τροπολογία είχαμε πει ότι αν κάποιοι χρειάζονται αυτό το επίδομα ήταν οι άνθρωποι της υγείας.

Είχα κάνει ανάρτηση μετά από 8 εβδομάδες στον Ευαγγελισμό για τον πατέρα μου και έλεγα ότι αν υπάρχει μια ομάδα που χρειάζεται αυτό το επίδομα είναι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της υγείας.

Στο επόμενο νομοσχέδιο εμείς θα καταθέσουμε τροπολογία για τα 600 ευρώ να δοθούν στους ήρωες της υγείας που ήταν δίπλα από τον κόσμο την περίοδο του covid και τώρα ακόμα.

Να δοθούν στους ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας.

Να δοθούν 600 ευρώ σε όλο το προσωπικό του ΕΣΥ και των εποπτευόμενων φορέων του υπ. υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων παντός τύπου.

Να δοθούν στους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, όλων των βαθμίδων καθώς και στο επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων.

Θα το ψηφίσετε; Ως υπουργός, ως γιατρός, καταλαβαίνετε την ανάγκη του κόσμου εκεί;

Ένα ναι ή ένα όχι. Εκτός αν θέλετε να ακολουθήσετε τον Πρωθυπουργό σας και απλώς να αποχωρήσετε από την αίθουσα».