13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΣυνταξιούχος ΕΠΟΠ στα 50. Όταν τα στελέχη έχουν κέφια...

Συνταξιούχος ΕΠΟΠ στα 50. Όταν τα στελέχη έχουν κέφια…

Του Ηλία Προύφα

Η πλειοψηφία των Επαγγελματιών Οπλιτών περιμένει με αγωνία το περιβόητο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, για να δει τι θα γίνει με το συνταξιοδοτικό τους.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, στα 50 έτη οι επαγγελματίες οπλίτες θα αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα κάτι θα έχει ως αποτέλεσμα η χορηγούμενη σύνταξη να είναι κυριολεκτικά ψίχουλα, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στους δικαιούχους ΕΠΟΠ, όσο και στις οικογένειες τους. Είναι κάτι που δεν το αξίζουν…

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει λύση, αν και όπως ακούγεται, κάτι θα γίνει. Υπάρχει η πρόθεση και από τον Πρωθυπουργό και από το ΥΠΕΘΑ. Αυτό φυσικά μένει να το δούμε…

Μέχρι τότε οι Επαγγελματίες Οπλίτες, μέσα από τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις και διά των εκπροσώπων του κοινοβουλίου, αγωνιούν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για την επίλυση του θέματος.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που τον εργασιακό τους πόνο, τον αντιμετωπίζουν με χιούμορ, όπως αναγνώστης του kranosgr.com, ο οποίος μας έστειλε τη φωτό που αλίευσε από το διαδίκτυο, γράφοντας χαρακτηριστικά ”έτσι θα είμαι ως συνταξιούχος ΕΠΟΠ στα 50…”

Άδικο πάντως δεν έχει…