13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΣυνταγματάρχης Μιχαήλ Σακελλαρίου: Ο άνθρωπος που κράτησε όρθιες τις ΕΔ στον κυβερνοπόλεμο...

Συνταγματάρχης Μιχαήλ Σακελλαρίου: Ο άνθρωπος που κράτησε όρθιες τις ΕΔ στον κυβερνοπόλεμο των τούρκων, αποχωρεί εξ ίσου υποδειγματικά

ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!

Μετά από 35 χρόνια περίπου, έπεσαν οι τίτλοι τέλους της σταδιοδρομίας μου στο Στρατό Ξηράς. Ήταν ένα ταξίδι δύσκολο αλλά και όμορφο, άλλωστε «η επιτυχία είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός». Από την ηλικία των 19 ετών μέχρι σήμερα, ο Στρατός Ξηράς ήταν η ζωή μου και η οικογένειά μου. Ο ξαφνικός αποχωρισμός είναι δύσκολος και μερικές φορές οδυνηρός αλλά είμαστε εκπαιδευμένοι για τα δύσκολα. 

Έχοντας ως αρχή μου ότι «το σεβασμό και την εκτίμηση τα εμπνέεις και δεν τα επιβάλεις», θέλω να πιστεύω ότι καθ’ όλη την διάρκεια της ανέλιξης μου στην ιεραρχία πορεύτηκα με τις αρχές της ισονομίας και της δικαιοσύνης, χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία, ερμηνεύοντας τις περισσότερες φορές το πνεύμα και όχι το γράμμα των Διαταγών και πάντα υπέρ των υφισταμένων μου. Χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, χειρίστηκα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τα προκύπτοντα θέματα υπηρεσιακής φύσεως και θεωρώ ότι έδωσα τις πρέπουσες λύσεις με γνώμονα πάντα το καλό της πατρίδας.

Τελικά μια ζωή προσφοράς στην Πατρίδα είναι μια ζωή περήφανη και αυτή η αίσθηση της περηφάνειας είναι που με διακατέχει αυτή τη στιγμή, ούτε πίκρα, ούτε θυμός, μόνο αγάπη για τον Ελληνικό Στρατό!!

 

Μιχαήλ Δ. Σακελλαρίου

Συνταγματάρχης (ΕΠ)

ΠΗΓΗ: https://olympia.gr