13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυνταγματάρχης: ''Έκανα ληστείες λόγω οικονομικών προβλημάτων''

Συνταγματάρχης: ”Έκανα ληστείες λόγω οικονομικών προβλημάτων”

Του Ηλία Προύφα

Στο Στρατοδικείο, όπως προβλέπεται από το στρατιωτικό δίκαιο, θα παραπεμφθεί ο εν ενεργεία Συνταγματάρχης, ο οποίος συνελήφθη σήμερα για ληστεία και κατοχή στρατιωτικού οπλισμού (χειροβομβίδα).

Ο Συνταγματάρχης που είναι του Οικονομικού Σώματος και υπηρετεί σε μονάδα Διοικητικής Μέριμνας, συνελήφθη για ληστεία με χειροβομβίδα σε τράπεζα της Αργυρούπολης.

Το περιστατικό συνέβη στις 9:40 σε υποκατάστημα, τράπεζας το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδό Γερουλάνου και 3ης Σεπτεμβρίου.

Με την απειλή χειροβομβίδας ο δράστης ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και στη συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό από το ταμείο και τράπηκε σε φυγή.

Μετά το περιστατικό, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς οι οποίοι είδαν το υλικό των καμερών ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη, όπως και συνέβη σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων, το περασμένο καλοκαίρι, το Συμβούλιο κρίσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού αποφάσισε την αποστρατεία του αξιωματικού, ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη στο ΦΕΚ η απόφαση αποστρατείας του.

Όπως φέρεται να δήλωσε στους Αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, έκανε τις ληστείες λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.