13.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣυνεχίζουν να βιάζουν και να σκοτώνουν τα κτήνη της Χαμάς!

Συνεχίζουν να βιάζουν και να σκοτώνουν τα κτήνη της Χαμάς!

Τι θα γίνει με τα γυναικόπαιδα που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς;

ν πραγματοποιηθεί ισραηλινή επιχείρηση για τη διάσωση περισσότερων από 100 ανθρώπων που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι από τους επιτιθέμενους της Χαμάς και σύρθηκαν στη Γάζα θα είναι γεμάτη δυσκολίες – και θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο ομήρων, σύμφωνα με έναν ειδικό στις διαπραγματεύσεις ομήρων.

Στον απόηχο της βίαιης επίθεσης αυτού του Σαββατοκύριακου από ένοπλους της Χαμάς σε αμάχους στο Ισραήλ , ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του ΟΗΕ και ένας από τους πιο έμπειρους διαπραγματευτές ομήρων στον κόσμο, Σκοτ ​​Γουόκερ, είπε: «Είναι κατανοητό και λογικό για τον IDF να προετοιμάζεται για ένοπλη διάσωση ομήρων – αλλά αυτές οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι από τις πιο επικίνδυνες.

«Οι όμηροι είναι πιθανό να σκοτωθούν και να μετακινηθούν και θα είναι πολύ απίθανο μια ισραηλινή δύναμη να μπει και να απελευθερώσει τους ομήρους χωρίς να υποστούν σημαντικές απώλειες, είτε από ομήρους είτε από δικούς τους άνδρες», είπε.

Ο Γουόκερ πρόσθεσε ότι οι όμηροι που συνέλαβε η Χαμάς είναι πιθανό να τυγχάνουν καλής μεταχείρισης εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως πολιτικοί κρατούμενοι ή ως διαπραγματευτικά χαρτιά – αλλά ότι η μοίρα τους όμως θα είναι φρικτή από βασανιστήρια, βιασμούς εάν η Χαμάς έχει απώτερο σκοπό. 

«Οι όμηροι πρέπει να διατηρούνται ζωντανοί – να ταΐζονται και να ποτίζονται στο ελάχιστο. Εάν η πρόθεση της Χαμάς είναι να τα χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικά χαρτιά ή με σκοπό την ανταλλαγή κρατουμένων, οι όμηροι είναι πιθανό να τυγχάνουν εύλογης καλής μεταχείρισης… εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους ομήρους ως νόμισμα στις πολιτικές ανταλλαγές, δεν μπορείτε να βλάψετε το εμπορεύματα.

Τούτου λεχθέντος, η Χαμάς είναι προφανώς πολύ ικανή να είναι σκληρή και βάναυση – επομένως είναι πιθανό – αν και απίθανο – να υποβάλει έναν ή μερικούς από τους ομήρους σε βίαιη μεταχείριση και ενδεχομένως να τους εκτελέσει για να δείξουν ότι έχουν νόημα, σπέρνοντας φόβο και περαιτέρω αστάθεια. στην περιοχή για δικό τους κέρδος ».

Τρομακτικά βίντεο και εικόνες έδειξαν πώς τρομοκρατημένες γυναίκες που με την βία τις έχουν αρπάξει από τους συντρόφους τους και τις απήγαγαν με μοτοσικλέτες, ενώ άλλες που ξυλοκοπήθηκαν και τους περνούσαν χειροπέδες πριν τις χώσουν στο πίσω μέρος των φορτηγών. 

Οι αιχμάλωτοι είναι γνωστό ότι περιλαμβάνουν στρατιώτες και πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, κυρίως Ισραηλινών, αλλά και ορισμένων ατόμων άλλων εθνικοτήτων. 

Η Χαμάς δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των ομήρων που είχε συλλάβει, αλλά ένας εκπρόσωπος είπε ότι είχαν αιχμαλωτίσει περισσότερους Ισραηλινούς το πρωί της Δευτέρας, παρόλο που και οι δύο πλευρές έχουν εγκλωβιστεί σε σφοδρές μάχες και ανταλλάσσουν επιθέσεις με ρουκέτες. 

Ο ειδικός στην αντιτρομοκρατική και πρώην μέλος των Ισραηλινών  Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) Aaron Cohen δεν σχολίασε την πιθανή μοίρα των ομήρων, αλλά προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να βασανιστούν, να βιαστούν και να σκοτωθούν εάν δεν διασωθούν γρήγορα. 

«Όσο περισσότερο το Ισραήλ περιμένει για να μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτές τις διασώσεις ομήρων στη Γάζα, τόσο περισσότερο οι τρομοκράτες πρέπει να μετακινούνται γύρω από αυτούς τους ομήρους, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για τη Μοσάντ μας και τις υπηρεσίες ασφαλείας ή πληροφοριών Shin Bet να τους βρουν», είπε. σε συνέντευξή του στο Fox News.

Εν τω μεταξύ, μια δήλωση που δόθηκε στο AP από τον εκπρόσωπο της Χαμάς Abdel-Latif al-Qanoua έδειξε ότι οι όμηροι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικά χαρτιά για να πιέσουν για την απελευθέρωση Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς είπε ότι η ομάδα θέλει να «απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους αιχμαλώτους» από το Ισραήλ και να τερματίσει τις ισραηλινές  προκλήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, ιδιαίτερα στο τέμενος Αλ Άκσα – έναν τόπο που θεωρείται ιερός τόσο για τους Παλαιστίνιους όσο και για τους Ισραηλινούς και στο παρελθόν. κέντρο άλλων θανατηφόρων συγκρούσεων. 

«Βρισκόμαστε σε μια ανοιχτή μάχη για να υπερασπιστούμε τον λαό μας και το Τζαμί Αλ Άκσα», είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

«Αυτή η μάχη συνδέεται με την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων αιχμαλώτων και την παύση των δραστηριοτήτων αυτής της φασιστικής κυβέρνησης στην Ιερουσαλήμ».

Είπε ότι η ομάδα έχει αιχμαλωτίσει «μεγάλο αριθμό Ισραηλινών» στη Γάζα, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό. 

Είπε ότι η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, al-Qassam, θα ανακοινώσει τα στοιχεία αργότερα, αλλά πρόσθεσε ότι ακόμη περισσότεροι όμηροι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην ισραηλινή πόλη Sderot, η οποία απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τη Γάζα. 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – μια χώρα που είχε ιστορικές εντάσεις με το Ισραήλ, αλλά καθιέρωσε διπλωματικές σχέσεις το 2020, δήλωσαν ότι ήταν φρικτό» που οι Ισραηλινοί άμαχοι συνελήφθησαν όμηροι στην επίθεση της Χαμάς.

«Το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς εναντίον ισραηλινών πόλεων και χωριών κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης χιλιάδων ρουκετών σε κέντρα πληθυσμού, είναι μια σοβαρή και σοβαρή κλιμάκωση», ανέφερε η ανακοίνωση αργά την Κυριακή.

«Το υπουργείο είναι τρομοκρατημένο από τις αναφορές ότι Ισραηλινοί πολίτες έχουν απαχθεί ως όμηροι από τα σπίτια τους και βασανίζονται».

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και προτρέπουν όλες τις διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί μια ευρύτερη περιφερειακή αντιπαράθεση», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση, προειδοποιώντας για «μηδενιστική καταστροφή».

Οι πολίτες πληρώνουν ήδη υψηλό τίμημα. Περίπου 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ – ένας συγκλονιστικός απολογισμός λόγω της κλίμακας των πρόσφατων συγκρούσεων. 

Σχεδόν 500 έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, έναν μικροσκοπικό, φτωχό θύλακα 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων που συνορεύει με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.