13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Την Πέμπτη11 Μαρτίου 2021,ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

            Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία επικράτησε ιδιαίτερα θερμό κλίμα,επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η αγαστή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και η άμεση, συνεχής και ουσιαστική αρωγή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφέρεια.

            Επιγραμματικά και στο πλαίσιο της συνδρομής και κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας, συνεχίζει να λειτουργεί Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο που συγκροτήθηκε σε χώρο που έχει παραχωρήσει το ΓΕΕΘΑ στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο, παρέχοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για την εκτέλεση του έργου της. Ταυτόχρονα έχει διατεθεί προσωπικό για την λειτουργία του και ως σύνδεσμοι για τον συντονισμό των δράσεων της ΓΓΠΠ με τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

            Επίσης, συνεχίζεται η διάθεση προσωπικού των ΕΔ το οποίο συνδράμει στον συντονισμό, στη σίτιση, στην τοποθέτηση σκηνών και στην φύλαξη των πληγέντων περιοχών. Ειδικότερα, παρέχονται μερίδες φαγητού στα χωριά Δαμάσι, Ζάρκος, και στο Δήμο Τυρνάβου, ενώ έχει προωθηθεί σκηνικό υλικό στα χωριά Δαμάσι, Πραιτώρι, Ζάρκος του Δήμου Φαρκαδώνας, στον Δήμο Τυρνάβου, στον Δήμο Ελασσόνας, και στα χωριά Κρήνη και Γριζάνο του Δήμου Τρικάλων.

            Επιπλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραχωρήσει το σχολικό κτήριο του πρώην «International School»του Συμμαχικού Στρατηγείου Τυρνάβου, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του 6θέσιου Δημοτικού σχολείου Δαμασίου.