13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣυναντήσεις ΑΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο παρουσίας του στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις ΑΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο παρουσίας του στις Βρυξέλλες

Την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις Συνόδους Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των Στρατιωτικών Επιτροπών στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε με τους Πρέσβεις των Μόνιμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στους υπόψη οργανισμούς κ. Ιωάννη Βράιλα και κ. Σπύρο Λαμπρίδη αντίστοιχα, καθώς και με τον Εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ) της ΕΕ κ. Γεώργιο Ζαχαριουδάκη.

            Κατά την διάρκεια των συναντήσεών του, συζητήθηκαν οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις καθώς και οι επιπτώσεις τους στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Επιπρόσθετα, αναλύθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως κράτους μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι εν λόγω Διεθνείς Οργανισμοί, όσο και στα διμερή και πολυμερή εταιρικά σχήματα στα  οποία συμμετέχει η Χώρα μας με σκοπό την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των κυριότερων θεμάτων που θα συζητηθούν στις επικείμενες Συνόδους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

            Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε επίσης με το προσωπικό που υπηρετεί στις Στρατιωτικές Αντιπροσωπείες της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το οποίο συνεχάρη για την απόδοσή του και προέβη σε παροχή κατευθύνσεων ως προς την περαιτέρω ενίσχυση των εποικοδομητικών προσπαθειών του εντός του πολυμερούς περιβάλλοντος των 2 Διεθνών Οργανισμών.