13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυναγερμός στα ελληνικά σύνορα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Συναγερμός στα ελληνικά σύνορα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα


ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ενισχυμένη αστυνόμευση και εντονότερους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, περιλαμβάνουν σε πρώτη φάση τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας των ελληνικών αρχών, μετά το αιματοκύλισμα της Μόσχας. Στο στόχαστρο θα βρίσκονται ύποπτα άτομα που θα επιχειρούν να διασχίσουν την Ελλάδα, είτε για να εγκαταλείψουν την Ευρώπη, είτε για να εισέλθουν σε αυτήν.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αξιολογεί τις πληροφορίες που συλλέγουν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και η ΕΥΠ, καθώς μέχρι και αυτή τη στιγμή, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν όλα τα άτομα που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την τρομοκρατική επίθεση, βρίσκονται στα χέρια των Ρωσικών αρχών ή έχουν καταφέρει να διαφύγουν, όπως υποστηρίζουν πηγές του Ισλαμικού Κράτους. Σε περίπτωση που τρομοκράτες παραμένουν ελεύθεροι, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να επιχειρήσουν να περάσουν αθόρυβα τα ελληνικά σύνορα για να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

Παράλληλα, σχεδόν διπλάσια, θα παραμείνει η αστυνόμευση στους εντός των συνόρων χαρακτηρισμένους “εν δυνάμει στόχους ρωσικού ενδιαφέροντος”, όπως προβλέπεται από τα ήδη ισχύοντα μέτρα ασφαλείας, που έχουν εφαρμοστεί μετά την έναρξη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση στις περιπολίες, καθώς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρατηρεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις.

“Είμαστε απέναντι με όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν τον κόσμο ένα πεδίο μάχης για να επιβάλουν τις εμμονές τους. Οφείλουμε να είμαστε ενεργά παρόντες στη μάχη για την προάσπιση των αξιών της συνύπαρξης της ελευθερίας της ίδιας της δημοκρατίας”, ανέφερε σε ανάρτηση του λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr