13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣυνάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη...

Συνάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη Στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022, συνάντηση με τον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR – Supreme Allied Commander Europe) Στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι (Christopher Cavoli) στο πλαίσιο επισκέψεώς του στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία και την συνεισφορά της χώρας μας στο έργο που καλείται να επιτελέσει ο SACEUR.

Επιπλέον συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογραμμίστηκε η σημασία αποφυγής ενεργειών που θίγουν τη συνοχή της Συμμαχίας και δεν προάγουν το πνεύμα συλλογικής ασφάλειας. Ο Στρατηγός Καβόλι ανέδειξε την σημαντική  συνεισφορά και τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδος ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.