13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣυνάντηση ΥΕΘΑ με την ΠΟΕΣ

Συνάντηση ΥΕΘΑ με την ΠΟΕΣ

Η Ομοσπονδία μας είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΠΟΕΣ, Ανθυποπλοίαρχο (Ε) Δημήτριο Μεθενίτη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και περιστράφηκε γύρω από την καθημερινότητα των στρατιωτικών και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επί των οποίων ο κ. Υπουργός έδειξε σε πολύ μεγάλο βαθμό ενήμερος. Επί τούτου ο Πρόεδρος του ΔΣ παρέδωσε στον κ. Υπουργό πλήρες ενημερωτικό υπόμνημα της ΠΟΕΣ, συνοδευόμενο από προτάσεις.

 Από το σύνολο των θεμάτων που συζητήθηκαν με βάση την ατζέντα της ΠΟΕΣ, αξίζει να αναφερθεί ότι τον κ. Υπουργό έδειξε να απασχολεί το μείζον θέμα των παραιτήσεων και οι λόγοι που οδηγούν σε αυτές. Επί τούτου συζητήθηκε η δυσχερής εργασιακή καθημερινότητα, η έλλειψη αναγνώρισης και η οικονομική δυσπραγία που βασανίζει το στρατιωτικό προσωπικό. Συνδυαστικά με τα παραπάνω, σημαντικό μέρος της συζήτησης απασχόλησαν ζητήματα υποστελέχωσης με όλα όσα αυτά σχετίζονται (πχ απολύσεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ κλπ).

 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η ανταπόκριση του κ. Υπουργού ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς και ότι τα θέματα του προσωπικού βρίσκονται πολύ ψηλά στην ημερήσια ατζέντα της Ηγεσίας. Ευελπιστούμε δε, ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος που είχε δημιουργήσει πολλά παράπονα τα τελευταία χρόνια, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

 Από την πλευρά της Ομοσπονδίας μας, ευχηθήκαμε στον κ. Υπουργό κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του, ευχόμενοι τη μέγιστη δυνατή παραμονή στη θέση. Τέλος επισημάναμε ότι ο αγώνας είναι κοινός απέναντι στα προβλήματα των στρατιωτικών και θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητάς τους.

— 
Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.Ο.Ε.Σ.