13.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣυνάντηση του ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κων. Φλώρου με τον Πρόεδρο του AHI Nick...

Συνάντηση του ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κων. Φλώρου με τον Πρόεδρο του AHI Nick Larigakis

            Την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του American Hellenic Institute (AHI) κ. NickLarigakis.

            Η συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ήταν η 3η εντός του 2023, με τις δύο προηγούμενες να έχουν λάβει χώρα τον Μάϊο κατά την επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ αντιπροσωπείας του AHI, και τον Ιούνιο κατά την επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ αντιπροσωπείας σπουδαστών εκπαιδευτικού προγράμματος του AHI.

            Κατά την διάρκειά της συζητήθηκαν οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις άμυνας και ασφαλείαςκαι οι επιπτώσεις τους στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στο Ισραήλ.

            Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητος στην ευρύτερη περιοχή,και τόνισε ότι η Χώρα μας είναι κατά των πάσης φύσεως αναθεωρητισμών από όπου και αν προέρχονται, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στις αρχές της καλής γειτονίας.

            Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ευχαρίστησε τον κ. NickLarigakis για την συνεισφορά του AHI στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδος και Η.Π.Α., και επισήμανε τις συνεχείς προσπάθειες του Ινστιτούτου για την προώθηση και αναβάθμιση των σχέσεων των 2 Χωρών, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί αποτελούν τους πρεσβευτές και υποστηρικτές της Χώρας μας στο εξωτερικό.