13.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣυνάντηση του ΑΓΕΕΘΑ με τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό ε.α. Μανούσο Παραγιουδάκη

Συνάντηση του ΑΓΕΕΘΑ με τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό ε.α. Μανούσο Παραγιουδάκη

            Την Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό ε.α. Μανούσο Παραγιουδάκη.

            Κατά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε τον Επίτιμο Αρχηγό για τις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις άμυνας, ασφαλείας και τις εν εξελίξει πολεμικές συγκρούσεις, καθώς και για τα σημαντικότερα θέματα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

            Ακολούθως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνόδευσε τον Στρατηγό Παραγιουδάκη στο Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους, στις περίοπτες επιτύμβιες στήλες του οποίου αναγράφονται τα ονόματα των 121.692 ιστορικώς καταγεγραμμένων Πεσόντων στα πεδία των μαχώντου Έθνους. Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε με συγκίνηση στον περιβάλλοντα χώρο, και συνεχάρη τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την πρωτοβουλία της κατασκευής του, καθώς αποτελεί το μοναδικό στο είδος του Μνημείο αιώνιας τιμής σε όλους όσους θυσίασαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά του Ελληνισμού.

            Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο νέο Στρατηγείο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, όπου παρουσία του Διοικητή της ΔΕΠ Αντιστρατήγου Δημήτριου Χούπη περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του. Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για το νέο Στρατηγείο, το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα των διαρθρωτικών αλλαγών που συντελέσθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια στις Ειδικές Δυνάμεις – Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ – ΔΕΕ) των Ενόπλων Δυνάμεων.