13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣυνάντηση Ευ.Αποστολάκη και Αλ.Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων

Συνάντηση Ευ.Αποστολάκη και Αλ.Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων

Στη Βουλή συναντήθηκαν ο Βουλευτής Επικρατείας – Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με εκπροσώπους του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ).

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου αφού έκαναν μια αρχική ενημέρωση στους δύο Βουλευτές για τις κοινωνικές, εκπαιδευτικές και λοιπές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Σωματείο τους, στη συνέχεια εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων όσο και τα μέλη των οικογενειών τους. Έμφαση κυρίως έδωσαν στις χαμηλές αποδοχές, στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα, στα θέματα προσβασιμότητας σε δομές υγείας καθώς και στο θέμα συνυπηρέτησης των συζύγων. Κατά τη συζήτηση υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για τα προαναφερθέντα προβλήματα. Ιδιαίτερα για το ζήτημα της συνυπηρέτησης τόνισαν ότι μπορεί να επιλυθεί άμεσα με την έγκαιρη σύγκληση των αρμόδιων Υπουργικών Συμβουλίων.

Οι Βουλευτές άκουσαν τόσο τα προβλήματα όσο και τις προτεινόμενες λύσεις, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους για το μέχρι τώρα κοινοβουλευτικό τους έργο που αποσκοπεί στην ανάδειξη αυτών των ζητημάτων και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάδειξη δια της κοινοβουλευτικής οδού ,των σοβαρών αυτών ζητημάτων.