13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΕ WEBINAR TOY AHI

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΕ WEBINAR TOY AHI

Την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε σε Webinar του American Hellenic Institute (AHI) για ζητήματα που αφορούν στις τρέχουσες εξελίξεις, στην Εθνική Αμυντική Πολιτική και στις Στρατιωτικές Συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

            Στην τοποθέτησή του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του ΑΗΙ κ. Νικ Λαριγκάκη (Nick Larigakis) για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ελληνο – Αμερικανικών σχέσεων. Τόνισε τη στρατηγική σημασία της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.Αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην γενικότερη συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή, αναφέρθηκε την σταθερή προσήλωση της Χώρας μας στην επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τους κανόνες τους Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των αρχών της καλής γειτονίας.

            Επίσης, υπογράμμισε τη συνεχή παρουσία και υποστήριξη της Ελλάδος στα διμερή/τριμερή/πολυμερή σχήματα συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής (όπωςΙσραήλ, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία),επεσήμανε τη σημασία του Ελληνο – Αμερικανικού Στρατηγικού Διαλόγου ως προς την περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών, στο πλαίσιο της πρόσφατης υπογραφής και επικαιροποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MutualDefence Cooperation Agreement, MDCA), και απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων στο Webinar.