13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤO 7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤO 7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθυνε χαιρετισμό στο 7ο Συνέδριο Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα από την Τρίτη 9 έως την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, με τη συμμετοχή 28 Αρχηγών Στρατών Ευρωπαϊκών Κρατών και του Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF).

            Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο, αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα απειλών και προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε ευρωπαϊκή χώρα σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και ταχέως μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον ασφαλείας.

            Επίσης τόνισε την σημασία της συνεργασίας, της συνέργειας αλλά και της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις και απειλές, όπως η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες, η μαζική μετανάστευση και ο βίαιος εξτρεμισμός, στηριζόμενες στους κοινούς κανόνες, αξίες και αρχές που διέπουν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

            Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην προσήλωση της Χώρας μας στους κανόνες και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, στην Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας καθώς και στην σπουδαιότητα της αμυντικής διπλωματίας για την γεφύρωση διαφορών αλλά και τη δημιουργία εποικοδομητικών σχέσεων τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

            Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων σε απαιτήσεις πέραν της βασικής αποστολής τους (αεροδιακομιδές, έρευνα – διάσωση, αντιμετώπιση πανδημίας COVID-19 και εμβολιαστικά κέντρα), καθώς και στην σημασία των ασκήσεων και της συνεκπαίδευσης για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας, της αμοιβαίας κατανόησης, της ανταλλαγής διδαγμάτων και της συνεκμετάλλευσης των βέλτιστων στρατηγικών για την από κοινού αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων.

            Ολοκληρώνοντας, συνεχάρη τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση για την φιλοξενία και την εξαιρετική διοργάνωση αυτού του σημαντικού Συνεδρίου.

            Για να διαβάσετε ολόκληρο τον χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πατήστε εδώ (Ελληνικά) και εδώ (Αγγλικά)