13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣυμμετοχή ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά στη Σύνοδο Ασφαλείας για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και...

Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά στη Σύνοδο Ασφαλείας για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Άμυνα στο Βερολίνο

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς μεταβαίνει στη Γερμανία, όπου θα συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο Ασφαλείας Βερολίνου/21ο Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Άμυνα (Berlin Security Conference 2022/21st Congress on European Security and Defence), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών της Συνόδου θα είναι ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Olaf Scholz, ο Πρωθυπουργός της Νορβηγίας κ. Jonas Gahr Store και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν επίσης Υπουργοί, Υφυπουργοί, Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανώτατα στελέχη από τον στρατιωτικό τομέα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και άλλων Οργανισμών, καθώς και σημαντικά πρόσωπα από το διεθνή επιχειρηματικό χώρο.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υφυπουργός Εθνικής αναμένεται να έχει διμερείς επαφές με συνομόλογούς του και συναντήσεις εργασίας με αξιωματούχους των συμμετεχουσών χωρών. Ο κ. Χαρδαλιάς θα συνοδεύεται από την Πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία κ. Μάρα Μαρινάκη και τον Έλληνα Ακόλουθο Άμυνας Συνταγματάρχη Ευάγγελο Κολόβη.