13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣυμμετοχή ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου στην Τετραμερή Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου,...

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου στην Τετραμερή Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, στις εργασίες της Τετραμερούς Συναντήσεως των Υπουργών Άμυνας Ελλάδος, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Εξωτερικών Υποθέσεων-Άμυνας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ύστερα από πρωτοβουλία του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνύ (Sebastien Lécornu).

Παρόντες ήταν επίσης ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας κ. Γκουίντο Κροσέτο (Guido Crosetto).

Στη διάρκεια της Τετραμερούς παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της προσφάτως διεξαχθήσης αεροναυτικής ασκήσεως (EUNOMIA 3-22) και συζητήθηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.

Τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας για αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με αύξηση των συνεκπαιδεύσεων και ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών. Επισημάνθηκε η ανάγκη σεβασμού το Διεθνούς Δικαίου, καθώς και της συμβάσεως των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS).