13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣυμμετοχή ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου σε Συνάντηση ΥΠΑΜ για την Ουκρανία

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου σε Συνάντηση ΥΠΑΜ για την Ουκρανία

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος  Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου σε συνάντηση Υπουργών Άμυνας από 40 χώρες, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Ώστιν (Lloyd Austin) στην αεροπορική βάση “Ramstein”, στην Γερμανία, κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή και η ανάγκη άμεσης παροχής βοηθείας προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την πρόασπιση της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. ΥΕΘΑ τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που υπονομεύει την ευρωπαική ασφάλεια και τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης.

Η Ελλάδα, υπεγράμμισε, υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή σαφή και κατηγορηματική στάση εναντίον της εισβολής και του ρωσικού αναθεωρητισμού και συντάχθηκε με εταίρους και συμμάχους της όσον αφορά την απόφαση επιβολής κυρώσεων και πλήρους εφαρμογής τους, παρά το βαρύ οικονομικό τίμημα που συνεπάγονται.

Σε πνεύμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ουκρανία, η χώρα μας, κατόπιν διαβούλευσης με τους εταίρους στην Ε.Ε. και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια ανθρωπιστική και αμυντική, συνεισφέροντας στον αγώνα του ουκρανικού λαού για άμυνα και προστασία της ελευθερίας του.