13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣυμμετοχή Παναγιωτόπουλου στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Συμμετοχή Παναγιωτόπουλου στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια.

Μετά το πέρας της συνεδριάσεως, όπου ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της αντιπολιτεύσεως για όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ο Υπουργός έκανε στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποδέχτηκα σήμερα με χαρά την πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών και φίλου, Νίκου Δένδια, να προσέλθω στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερώσω το όργανο σε θέματα που έχουν σχέση με τις διεθνείς αμυντικές συνεργασίες της χώρας, την αμυντική διπλωματία και την πορεία κάποιων βασικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εκείνο που αποκομίζω από την πολύ καλή συζήτηση που έγινε είναι το κλίμα συναίνεσης που, όπως και κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ή κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων στο Κοινοβούλιο σε θέματα που ανάγονται στην Εθνική Άμυνα, επικράτησε και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που συνεισέφεραν σε αυτή τη συζήτηση. Προσπάθησα να δώσω απαντήσεις σε ερωτήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων ασφαλώς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και νομίζω ότι έγινε, δηλώνω ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε αυτή η συζήτηση. Ελπίζω το ίδιο να αισθάνονται και οι συνάδελφοι που μου υπέβαλαν τις ερωτήσεις».