13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣυμμετοχή νέων ΕΠΟΠ στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Παναγιωτόπουλος - Φλώρος αναβαθμίζουν το...

Συμμετοχή νέων ΕΠΟΠ στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Παναγιωτόπουλος – Φλώρος αναβαθμίζουν το θεσμό

Του Ηλία Προύφα

Σενάρια για συμμετοχή 2 μικτών λόχων, νέων Επαγγελματιών Οπλιτών, στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, επεξεργάζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, το θέμα φέρεται πως έχει συζητηθεί ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και αφορά τη συμμετοχή γυναικών και ανδρών από τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων Επαγγελματιών Οπλιτών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αν και μέχρι αυτή τη στιγμή και λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα, είναι αμφίβολο εάν θα γίνουν εκδηλώσεις, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, είναι καθόλα έτοιμο να ανταποκριθεί άμεσα, με μια μεγαλειώδη παρέλαση.

Στις προτάσεις και τα σενάρια που επεξεργάζονται στο πεντάγωνο, έχει συμπεριληφθεί και η συμμετοχή μικτών λόχων νέων Επαγγελματιών Οπλιτών, οι οποίοι για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία προσελήφθησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επί υπουργίας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Αρχηγίας στο ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, οι οποίοι και έχουν αναβαθμίσει το θεσμό των νέων υπαξιωματικών του στρατεύματος.

Έτσι εκτός από λόχους της ΣΣΑΣ και της ΣΜΥ, είναι πολύ πιθανό, εάν η πανδημία και η εκπαίδευση το επιτρέψουν, να παρελάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτόνομα τμήματα Επαγγελματιών Οπλιτών.

Παναγιωτόπουλος – Φλώρος αναβαθμίζουν το θεσμό των ΕΠΟΠ!