13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣυμβούλια Μεταθέσεων ΣΞ: ''Και του χρόνου με υγεία''

Συμβούλια Μεταθέσεων ΣΞ: ”Και του χρόνου με υγεία”

(Φωτό αρχείου)

Του Ηλία Προύφα

Το είπε και το έκανε τελικά πράξη ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, με τις μεταθέσεις του Στρατού Ξηράς.

Το πρώτο που είχε ζητήσει είναι να αυξηθεί ο αριθμός των Συνταγματαρχών και γενικά ανώτερων αξιωματικών σε σχηματισμούς και μονάδες του Έβρου και των Νησιών και το δεύτερο , οι μεταθέσεις να είναι έτοιμες από πλευράς ΓΕΣ, ”νωρίτερα και από το πιο νωρίς”.

Όσον αφορά τους Ανώτερους Αξιωματικούς και τα…σύνορα, η αρχή έγινε με τους Συνταγματάρχες και έπεται συνέχεια με αυξημένο αριθμό Αντισυνταγματαρχών και Ταγματαρχών. Αυτό έκρινε ο ΑΓΕΣ, επιχειρησιακά ότι πρέπει να γίνει και αυτό θα γίνει…

Όσον αφορά τις ημερομηνίες μεταθέσεων, όπως είχαμε γράψει στο kranosgr.com, η καλή αρχή φάνηκε από το πρωί, όταν 17 ημέρες νωρίτερα από πέρυσι που ήταν ”το πιο νωρίς”, κοινοποιήθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός μεταθέσεων, Συνταγματαρχών, ΑΔΙΣΠΟ, Αντισυνταγματαρχών Διοικητών Μονάδων, Εξωτερικού και Νήσου Κ.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με γρήγορους ρυθμούς και για τους υπόλοιπους βαθμούς, όλων των προελεύσεων σε όπλα και σώματα και όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται στο 100%.

Το αργότερο λοιπόν μέχρι την Τρίτη, θα έχουν γίνει και τα τελευταία (ελάχιστα συμβούλια που εκκρεμούν – περισσότερο από το 95% των συνεδριάσεων έχουν γίνει) και θα απομένει η επικύρωσή τους.

Συμβούλια μεταθέσεων ΣΞ τέλος…