13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣυλλυπητήριο τηλεφώνημα του Γκιουλέρ στον Δένδια για τους δύο πιλότους του Canadair

Συλλυπητήριο τηλεφώνημα του Γκιουλέρ στον Δένδια για τους δύο πιλότους του Canadair

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια είχε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο πιλότων του Canadair που κατέπεσε στον Πλατανιστό της Καρύστου.

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, η τραγική είδηση της πτώσης του πυροσβεστικού αεροσκάφους έγινε μάλιστα έκτακτη είδηση στα τουρικά κανάλια.

Το δελτίο ειδήσεων του CNN TURK σχολίασε: Να αναφέρουμε μια έκτακτη είδηση για όσα συνέβησαν στην Εύβοια στην περιοχή της Καρύστου. Έχουμε τις εικόνες. Συνετρίβη ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος της Ελλάδας. Στην περιοχή έφτασαν διασώστες και ελικόπτερα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία. Η Ελλάδα εδώ και πολλές ημέρες δίνει μάχη με τις δασικές πυρκαγιές. Δεν υπάρχουν μόνο πυρκαγιές στην Τουρκία αλλά και την Ελλάδα.

Ερντογάν: Η Τουρκία παρά τα εμπάργκο αναπτύσσει την εγχώρια πολεμική βιομηχανία της
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να αναλύει τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας του, την ώρα που ο ίδιος έλεγε πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα.

Σε ομιλία του, ο Ερντογάν τόνισε: Παρά τα εμπόδια και φανερά και κρυφά εμπάργκο, ως Τουρκία δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας παρά τα εμπόδια και φανερά και μυστικά εμπάργκο.

Η βιομηχανία μας έχει αποδείξει την αξία της με τα τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε περιοχές συγκρούσεων , το πυροβολικό, τους πυραύλους, τα συστήματα αεράμυνας και μια μεγάλη ποικιλία όπλων και συστημάτων ραντάρ που έχουν δοκιμαστεί σε ζώνες συγκρούσεων.

Σε χερσαία, εναέρια και θαλάσσια μέσα καλύπτουμε σχεδόν όλες τις ανάγκες μας με εγχώριες και εθνικές δυνατότητες.

Στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά και τον οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, είμαστε ανάμεσα στις 3 σημαντικότερες χώρες του κόσμου. Η Τουρκία επίσης είναι ανάμεσα στις 10 χώρες του κόσμου στην ναυπήγηση του δικού της πολεμικού πλοίου και είμαστε σε σημαντική θέση στις εξαγωγές στον αυτόν τον τομέα».

Πηγή: skai.gr