13.3 C
Athens
Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣυγκλονιστικό βίντεο: Πρώην πεζοναύτης πιάνει στον αέρα 3χρονο αγόρι που πέταξε η...

Συγκλονιστικό βίντεο: Πρώην πεζοναύτης πιάνει στον αέρα 3χρονο αγόρι που πέταξε η μητέρα του από φλεγόμενο διαμέρισμα

Με διθυράμβους αναφέρονται αμερικανικά Μέσα σε έναν πρώην πεζοναύτη παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ, ο οποίος έσωσε τη ζωή ενός μικρού παιδιού, που η μητέρα του το πέταξε από το φλεγόμενο διαμέρισμά τους στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην Αριζόνα.

Όπως αναφέρει το Ctvnews, ο 28χρονος Phillip Blanks βρισκόταν στο σπίτι του όταν άκουσε θόρυβο και έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Ο ίδιος είπε ότι άκουσε κάποιον να φωνάζει «φωτιά».

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν σε μια γυναίκα που έχει παγιδευτεί στο μπαλκόνι τρίτου ορόφου, έξω από διαμέρισμα που έχει τυλιχθεί στις φλόγες, να πετάξει κάτω το παιδί της και να πηδήξει και η ίδια.

Ο Blanks φαίνεται να τρέχει προς την πολυκατοικία και να κάνει βουτιά για να πιάσει το 3χρονο αγόρι, που πέταξε η μητέρα του για να το σώσει, λίγο πριν προσκρούσει στο έδαφος.

«Το παιδί περιδινιζόταν σαν έλικας στον αέρα. Έκανα ό,τι μπορούσα. Είχα απλώς συγκεντρωθεί στο αγόρι. Δεν άκουγα τίποτα. Δεν έβλεπα τίποτα. Το κεφάλι του προσγειώθηκε στον αγκώνα μου, στραμπούληξε τον αστράγαλό του όταν τον έπιασα. Ο τύπος που ήταν μαζί μου δεν ήταν έτοιμος να επέμβει, έτσι βούτηξα εγώ. Αντέδρασα ενστικτωδώς. Δεν σκέφτηκα, απλώς το έκανα», είπε ο 28χρονος.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι το παιδί και η 8χρονη αδερφή του τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, αλλά βρήκαν δυστυχώς νεκρή τη μητέρα των παιδιών, ονόματι Ρέιτσελ Λονγκ. Ο γιος της γλίτωσε, αλλά έχασε τη μάνα του, που γύρισε πίσω στο διαμέρισμα για να σώσει και την κόρη της Ροξάν.

«Αυτή είναι η πραγματική ηρωίδα γιατί θυσίασε τη ζωή της για να σώσει τα παιδιά της», είπε ο 28χρονος.