13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣυγκίνηση! Στον τόπο της τραγωδίας του μοιραίου Ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ, η Αρχιλοχίας Βασιλική...

Συγκίνηση! Στον τόπο της τραγωδίας του μοιραίου Ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ, η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα

Του Ηλία Προύφα

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, από την πτώση του μοιραίου Ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, παρασέρνοντας στο θάνατο τέσσερα στελέχη επιβαίνοντες, του Στρατού Ξηράς, ενώ από θαύμα της Παναγίας Ακρωτηριανής, Σεριφιώτησας, Θεραπεύτριας, σώθηκε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία κατά καιρούς διηγείται το θαύμα της διάσωσής της.

Το μοιραίο ελικόπτερο τύπου ”χιούι” απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου της 1ης ΤΑΞΑΣ και θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των Ελληνοαλβανικών συνόρων, για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Ιωαννίνων, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Συνετρίβη όμως λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή κοντά στο χωριό Σαραντάπορο της Ελασσόνας, πιθανότατα λόγω της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσε στην περιοχή τη στιγμή εκείνη.

Τα τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή ήταν, ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.

Με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από τη μαύρη επέτειο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, η μοναδική επιζήσασα Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, βρέθηκε σήμερα, ξάνα, στον τόπο της τραγωδίας, για προσκύνημα στο εικόνισμα της Παναγίας που η ίδια έχει αφιερώσει για τη σωτηρία της, ανάβοντας ένα κερί και προσευχόμενη για την ανάπαυση της ψυχής των κεκοιμημένων συναδέλφων της.

Δείτε το μήνυμά της:

19/4/2017-19/4/2021
Με την δύναμη τού Θεού η τέταρτη χρονιά επετείου από το Θαυμαστό γεγονός της διάσωσης μου από την Παναγία μας την Ακρωτηριανή Σερφιώτισα Θεραπεύτρια.Ώ γλυκειά μας Μάνα Παναγιά!Σε ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου,σε ευχαριστώ…. Σε ευχαριστώ και σε ευγνωμονώ με όλο μου το είναι! Ποτέ δεν θα λησμονήσω την επιθυμία σου να κηρύττω το Μέγιστο Θαύμα σου που σε μένα την ανάξια επετράπη να συμβεί! Ναι Μανούλα μου υπέρλαμπρη θα το κυρήττω,θα το ομολογώ και θα ζητώ από τα παιδιά σου να ενδυναμώσουν την Πίστη τους, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν προσευχόμενοι στον Κύριο μας και στην Χάρη σου για αυτά τα έσχατα, σκληρά γεγονότα όπου βιώνουμε.Πρεπει εμείς οι Έλληνες να αφυπνιστούμε από την λήθη,να ενθυμηθούμε ότι δεν είμεθα μόνο σώμα αλλά και ψυχή! Με πόνο λοιπόν ψυχής να ενώσουμε τις προσευχές μας ώστε να εισακουστούν εις τον Άγιο Τριαδικό Πατέρα Θεό! Και έτσι να σωθούν το πολύπαθο Έθνος μας και η λαμπρή μας Ορθοδοξία. Θαρσείτε Έλληνες απανταχού της γης με Ακράδαντον Πίστη θα ελευθερωθούμε από τα δεινά. Αδέρφια μου άπτεσται της Νίκης μέσω Ακραδάντου Πίστεως! Ο Κύριος μεθ ημών! Γένοιτο Αμήν!
Υ.Γ. Σε ευχαριστώ Παναγιά μου και σε θερμοπαρακαλώ φύλαττε πάντα υπό την σκέπην σου, τις ψυχές των μαρτύρων ηρώων συναδέλφων μου και δώρισε την μέγιστη αρωγή και ευλογία σου και στους οικείους αυτών! Καλό Πάσχα και καλή και ευλογημένη Ανάσταση σε όλους!