13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΣυγκίνηση! Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου: ''Ο Σταυρός είναι η μόνη μας ελπίδα''

Συγκίνηση! Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου: ”Ο Σταυρός είναι η μόνη μας ελπίδα”

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 στην Κάλυμνο η 76η Επέτειο της 7ης Μαρτίου 1948, ημέρα της επίσημης Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη Ελλάδα.

Της εντυπωσιακής παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό  Ναό του Σωτήρος Χριστού,  ιερουργούντος του Αρχιερατικού επιτρόπου πρωτ. Αμφιλόχιου Σακαλλέρου , συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο  της Πόλης και παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών  Αρχών.

Παρόντες ο  βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων και την Κυβέρνηση αντίστοιχα.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον, ενώ εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός από τον Αντώνιο Αλαχούζο , διευθυντή 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου

Πολύς ο κόσμος που κατέκλυσε την παραλιακή ,βοηθούντος και του ανοιξιάτικου καιρού, προκειμένου να χειροκροτήσει στην παρέλαση υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλύμνου, το Λύκειο Ελληνίδων, την μαθητιώσα νεολαία,τα αθλητικά σωματεία του νησιού, τους προσκόπους, την ΑΕΝ Καλύμνου  και φυσικά τα στρατιωτικά τμήματα και τους Εθνοφύλακες που στο πέρασμα τους σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης.

Στο χώρο της παρέλασης επικράτησε υποδειγματική και απόλυτος τάξη  και αξίζουν των συγχαρητηρίων τα στελέχη του Λιμεναρχείου που είχαν την ευθύνη.

Δείτε καρέ-καρέ τα τμήματα που παρήλασαν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό του https://kalymnos-news.gr

Δείτε τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου από το 37.36”