13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΕΣΝ: Στρατονόμοι ζητούν την παρέμβαση του ΑΓΕΣ

ΚΕΣΝ: Στρατονόμοι ζητούν την παρέμβαση του ΑΓΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr, οι συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΣΝ οσον αφορά την στέγαση στελεχών που φοιτούν στο αρμόδιο σχολείο στρατονομικών οργάνων εν έτη 2020 δεν είναι και οι καλύτερες.

Στο εν λόγο στρατόπεδο διεξάγεται η εκπαίδευση στρατονόμων ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και σχολείο στελεχών, που προέρχονται από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και δε διαθέτουν οικίες στην περιοχή.

Σε εποχή όπου τα κρούσματα κορονοϊού έχουν χτυπήσει κόκκινο, το στρατόπεδο δεν παρέχει λόγω των εγκαταστάσεων που υπάρχουν, ούτε τις στοιχειώδης συνθήκες υγιεινής(στο θεμα στέγασης) παρέχοντας υποτιθέμενη στέγαση στελεχών που συμμετέχουν στο ανωτέρω σχολείο σε απαρχαιωμένα – άθλια κοντέινερ με κοινές τουαλέτες και δωμάτια που στοιβάζονται τουλάχιστον δυο άτομα.

Στελέχη που παίρνουν μέρος στο σχολείο του ΚΕΣΝ και δεν συμβιβάστηκαν με τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης αναγκάστηκαν να ενοικιάσουν σε χώρους εκτός στρατοπέδου δίνοντας και ένα ολόκληρο μισθό για ένα μήνα, όσο δηλαδή διαρκεί το σχολείο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τουλάχιστον ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής.

Το ΚΕΣΝ με εντολή της αρμόδιας διεύθυνσης του ΓΕΣ, δεν παρέχει στα στελέχη που φοιτούν στο σχολείο την ανάλογη χορήγηση βεβαίωσης ότι το εν λόγω στρατόπεδο δεν παρέχει την δυνατότητα στέγασης έτσι ώστε τα στελέχη που διέμειναν εκτός στρατοπέδου να λάβουν από την υπηρεσία τους το ανάλογο οικονομικό βοήθημα.

Στην εποχή όπου η χώρα δίνει μάχη για να κρατηθεί όρθια από την πανδημία τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να προβληματίσουν τους υπεύθυνους, γι’ αυτό και τα στελέχη ζητούν την παρέμβαση του ιδίου του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χ. Λαλούση, ο οποίος θεωρούν ότι θα ενσκήψει πάνω από το πρόβλημά τους, δίνοντας την απαιτούμενη λύση.

(Φωτό αρχείου Νίκου Παναγιωτόπουλου)