13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτρατιωτικοί και ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Διαβάστε τι υπογράφετε

Στρατιωτικοί και ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Διαβάστε τι υπογράφετε

Του Ηλία Προύφα

Οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι δελεαστικές προσφορές στις τιμές της κιλοβατόρας, τις καθιστούν ανταγωνιστικές, απέναντι στο μέχρι πρότινος μονοπώλιο της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ.

Πολλοί λοιπόν είναι αυτοί που προτιμούν πλέον ιδιωτικές εταιρείες, για τη μείωση εξόδων του οικογενειακού τους προϋπολογισμού. Ανάμεσα σε αυτούς και αρκετοί στρατιωτικοί.

Τι θα πρέπει να προσέξουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μετατίθενται;

Μπορεί να υπάρχουν διαφορές στις τιμές της ΔΕΗ με αυτές ιδιωτικών εταιριών, άλλα όχι μόνο στις τιμές, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στην υπογραφή συμβολαίων.

Στη ΔΕΗ για παράδειγμα, μπορείς να διακόψεις τη σύνδεση με τη δημόσια επιχείρηση, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς, ακολουθώντας τη διαδικασία εγγύησης, εξόφλησης κλπ.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει για ιδιωτική εταιρεία, με την οποία έκανε σύνδεση στρατιωτικός, ο οποίος μετατίθεται και ζήτησε να κάνει διακοπή του συμβολαίου.

Από την εταιρεία του ζητήθηκε εξόφληση με καταβολή ποσών, που αντιστοιχούσε στους υπόλοιπους 12 μήνες ισχύς του συμβολαίου.

Σίγουρα και στις ιδιωτικές εταιρείες υπάρχουν διαφορές και δεν ισχύουν οι ίδιοι όροι για όλους τους πάροχους ηλεκτρικού ρεύματος, γι΄αυτό και χρειάζεται καλή έρευνα αγοράς και διαπραγμάτευση.

Επειδή λοιπόν διανύουμε περίοδο μεταθέσεων – μετακινήσεων στρατιωτικών, χρειάζεται αυξημένη προσοχή στην υπογραφή των συμβολαίων. Δηλώστε την ιδιότητά σας και ζητήστε εάν υπάρχουν ειδικά πακέτα για στρατιωτικούς ή τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος λόγω της ιδιότητάς του μετακινηθεί.

Θα ισχύει ”πέναλντι”, μπορεί να μεταφερθεί η σύνδεση σε άλλη περιοχή, είναι ορισμένα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν πριν πέσει η υπογραφή, διότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείον ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Καλή μετακόμιση στους μετατιθέμενους!