13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτρατιωτικά ρούχα φορούσε ο δράστης της δολοφονίας Καραϊβάζ

Στρατιωτικά ρούχα φορούσε ο δράστης της δολοφονίας Καραϊβάζ

Ερευνες της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστούν οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ, έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του στον Αλιμο. Ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης, εκτελέστηκε με τουλάχιστον 17 σφαίρες από δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε σκούτερ. Σύμφωνα μάλιστα με το STAR, ο ένας από τους δράστες φορούσε στρατιωτικά ρούχα

Οι επαγγελματίες δολοφόνοι που χρησιμοποίησαν 9άρι όπλο και σιγαστήρα παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και ήξεραν ακριβώς το πρόγραμμα του δημοσιογράφου και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.  

Ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του, αφού είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star. Εκεί οι δύο δράστες του είχαν στήσει ενέδρα και άδειασαν πάνω του έναν γεμιστήρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ βρέθηκε νεκρός έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του.

Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε ποτέ αιτηθεί αστυνομικής προστασίας, αφού δεν είχε αισθανθεί απειλούμενος.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση ενώ οι δράστες χαρακτηρίζονται από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ως επαγγελματίες δολοφόνοι. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών ενώ σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία επικρατεί «παγωμάρα» και θλίψη για τον άδικο θάνατο ενός αξιοπρεπούς συναδέλφου, ενός ρεπόρτερ με ήθος που είχε αφήσει το δικό του στίγμα στο αστυνομικό ρεπορτάζ επί σειρά ετών.


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ εργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star και ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί στο παρελθόν ως επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr