13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣτο 424 ΓΣΝΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Στο 424 ΓΣΝΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Του Ηλία Προύφα

Με γιατρούς και νοσηλευτές της Θεσσαλονίκης, θα συναντηθεί το ερχόμενο Σάββατο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη συμπρωτεύουσα.

Όπως έγινε γνωστό, σκοπός της μετάβασης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, είναι η διαπίστωση ιδίοις όμμασι της αυξημένης υγειονομικής πίεσης στα νοσοκομεία της πόλης, συνομιλώντας με γιατρούς και νοσηλευτές στην ”πρώτη γραμμή” της μάχης.

Όπως ανεπίσημα έχει διαδοθεί στο 424 ΓΣΝΕ, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός της χώρας να επισκεφθεί το δεύτερο μεγαλύτερο ”χακί” νοσοκομείο του ΣΞ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ θα ξεναγηθεί και στις εγκαταστάσεις του 300 ΚΥΜΕ.

Η έλλειψη προσωπικού είναι το πρώτο θέμα που θα πρέπει να θέσει η Διεύθυνση στον Πρωθυπουργό, αφού το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού, κινδυνεύει να μείνει από εφεδρείες, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα.

Χαρακτηριστική ήταν η κραυγή αγωνίας μέσα από κοινωνικά δίκτυα στελέχους του νοσοκομείου, το οποίο έκανε μια συγκλονιστική επώνυμη έκκληση για επιπλέον προσωπικό, κάτι που έφθασε και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αν και το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει οριστικοποιηθεί, όλα τα ενδεχόμενα για πιθανή πρωθυπουργική επίσκεψη στο 424, είναι ανοιχτά.