13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτο 424 ΓΝΣΕ εκτάκτως ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής

Στο 424 ΓΝΣΕ εκτάκτως ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής

Του Ηλία Προύφα

Στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, το οποίο δοκιμάζεται από τον κορονοϊό, αναμένουν εκτάκτως αύριο, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο του Στρατού Ξηράς, το οποίο νοσηλεύει το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων covid-19, τόσο από μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και κατοίκους από την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr, ως αρμόδιος για τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής, ο οποίος και ως Αρχηγός ΓΕΣ, είχε αντιμετωπίσει ανθρωπιστική κρίση, θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Μάλιστα θα επιθεωρήσει και το 300 ΚΥΜΕΑ (Κινητή Μονάδα Εκτάκτων Αναγκών), το οποίο από από αύριο θα είναι έτοιμο προς χρήση.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έχει μεταφερθεί και στηθεί στο πάρκινγκ του στρατιωτικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Αυτό που θα εξετάσει ο κ. Στεφανής με τους επιτελείς του 424 και του Γ’ΣΣ, είναι η έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται και οι τρόποι αναπλήρωσής του.

Ήδη στελέχη του 404 ΓΣΝ Λάρισας, έχουν αποσπαστεί στο 424 ΓΣΝΕΘ, ενώ το ίδιο ξεκίνησε να γίνεται και από άλλες περιοχές.

Οι εβδομάδες που ακολουθούν θα είναι και οι πιο δύσκολες, με το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στη Βόρειο Ελλάδα.