13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτο ΚΕΤΘ, στο 691 Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσης και στην Ευρωπαϊκή...

Στο ΚΕΤΘ, στο 691 Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσης και στην Ευρωπαϊκή Αποθήκη Ιατρικού Υλικού ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, μετέβη σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, στις έδρες του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) και του 691 Βιομηχανικού Εργοστασίου Βάσης (691 ΒΕΒ), στον Αυλώνα Αττικής.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τους Διοικητές του ΚΕΤΘ Ταξίαρχο Ιωάννη Δέλλα, του 691 ΒΕΒ Αντισυνταγματάρχη Χρήστο Βάλτσιο,καθώς και του 2ου Τάγματος Υλικού (2ο ΤΥΛ) Αντισυνταγματάρχη Γεώργιο Φωτιά, για την οργάνωση, την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Επίσης, περιηγήθηκε στους χώρους, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις του ΚΕΤΘ και του 691 ΒΕΒ, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη, οπλίτες θητείας και πολιτικό προσωπικό.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τον εξομοιωτή βολής άρματος LEO1A5 στο Κέντρο Εξομοιωτών του ΚΕΤΘ και παρακολούθησε στατική έκθεση αρματικού δυναμικού του Ελληνικού Στρατού στη Σχολή Τεθωρακισμένων.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Αποθήκης Ιατρικού Υλικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που βρίσκονται στην έδρα του 2ου ΤΥΛ στο στρατόπεδο «ΜΑΧΑΙΡΑ», όπου τηρείται μέρος του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού σε ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας αποθεματικού κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, μέσω του οποίου τα κράτη-μέλη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας διασφαλίζουν επαρκή αποθέματα και άμεση διανομή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο (rescEU stockpiling).

Κατά τις επισκέψεις, τον κ. Χαρδαλιά συνόδευσαν κατά περίπτωση ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ο Υποδιοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού Υποστράτηγος Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο Διοικητής της Διοίκησης Υποστήριξης Βάσης Υποστράτηγος Αθανάσιος Σαπλαούρας και ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου.