13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτο Δ'ΣΣ η ''πράσινη'' μονάδα του Στρατού που άντεξε στον Covid-19

Στο Δ’ΣΣ η ”πράσινη” μονάδα του Στρατού που άντεξε στον Covid-19

Του Ηλία Προύφα

Στο Δ’ΣΣ ανήκει η ”πράσινη” μονάδα του Στρατού Ξηράς, η οποία σε αντίθεση με τα υψηλά ποσοστά κορονοϊού στην περιοχή που βρίσκεται, παρουσιάζει τους χαμηλότερους αριθμούς κρουσμάτων στελεχών και οπλιτών.

Πρόκειται για την 311 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων στην Ορεστιάδα, η οποία είναι μία από τις μονάδες ολόκληρου του Ελληνικού Στρατού, που άντεξε και συνεχίζει να αντέχει και στην εαρινή επέλαση του covid-19.

Η Ορεστιάδα, έχει χτυπήσει και πάλι ”κόκκινο”, στην αύξηση των περιστατικών, με τον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, να γνωστοποιεί δημόσια πριν 4-5 ημέρες συγκλονιστικά στοιχεία για αύξηση θετικών κρουσμάτων κατά 40% στο δήμο του, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα κλείνει την σύντομη ανάρτηση του, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με… δραματικό τόνο γράφοντας για οριακή κατάσταση πλέον.

Οριακά πλέον για την Ορεστιάδα, σύμφωνα με το Δήμαρχο, αλλά όχι για το Στρατό και τη μονάδα εντός της πόλης, την 311 ΕΜΑ, η οποία παρά τη μαζικότητα του ”χακί” πληθυσμού και την αύξησή του με νεοσύλλεκτους οπλίτες, κρατάει γερά…

Η συνεχής και ευλαβική τήρηση των μέτρων που έχει θεσπίσει η πολιτεία και το ΓΕΕΘΑ, από το Διοικητή μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη έχουν κατατάξει την Επιλαρχία, στις ”πράσινες” μονάδες, όλων των Ενόπλων Δυνάμεων.