13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΣτο ΓΕΝ ο Διοικητής του 6ου Στόλου των ΗΠΑ

Στο ΓΕΝ ο Διοικητής του 6ου Στόλου των ΗΠΑ

Από την Παρασκευή 28 έως το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023, ο Διοικητής του 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Αντιναύαρχος Thomas Ε. Ishee, πραγματοποίησε ανεπίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, ο Διοικητής του 6ου Στόλου επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ενημερώθηκε επί των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού. Εν συνεχεία συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιναύαρχο Φραγκίσκο Λελούδα ΠΝ ως εκπρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Tο Σάββατο 29 Ιουλίου, ο Αντιναύαρχος Thomas Ε. Ishee μετέβη, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ) και στο Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Στόλου, ενώ ξεναγήθηκε στον Προσομοιωτή της Σχολής Υποβρυχίων και ακολούθως επέβη σε Υποβρύχιο κλάσης «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» και σε Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ».