13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣτον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας ο Ταξίαρχος του ΚΕΕΜ

Στον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας ο Ταξίαρχος του ΚΕΕΜ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης υποδέχθηκε χθες Πέμπτη στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας τον νέο Διοικητή του ΚΕΕΜ, Ταξιάρχο Κωνσταντίνο Πολίτη. Κατά την εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε στο Νομό τον νέο Ταξίαρχο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η πορεία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου, με αντικείμενο την αποκατάσταση του ιστορικού διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου, του αρχοντικού Ματάλα, το οποίο στεγάζει την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης. Το έργο βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο Διοικητής του ΚΕΕΜ συμφώνησαν να έχουν τακτική συνεργασία για την όσο το δυνατό καλύτερη υλοποίηση του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης εγγείων βελτιώσεων και αγροτικών θεμάτων Νίκωνας Τζινιέρης, συζητήθηκαν επίσης θέματα πολιτικής προστασίας, όπου υπάρχει διαχρονικά καλή και αποτελεσματική συνεργασία των δύο φορέων.