13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣτις εκδηλώσεις μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων...

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, παρέστη σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 78 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Ο κ. Χαρδαλιάς παρακολούθησε την Επιμνημόσυνη Δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων, στον Τόπο Εκτέλεσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Θανάση Παπαδόπουλο, στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και ακολούθως στην αφιερωματική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πύρινες Μνήμες» για τα «έγκλειστα γυναικόπαιδα».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν o Βουλευτής Αχαΐας κ. Ασημάκης Φωτήλας ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης,οι ΒουλευτέςΑχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, κ. Άγγελος Τσιγκρής καικ. Κωνσταντίνος Μάρκου,ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης,ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, οι Πρέσβεις της Γερμανίας κ. Ernst Reichel και της Πολωνίας κ. Artur Lompart,εκπρόσωποι Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι από άλλες μαρτυρικές πόλεις της χώρας και της Μόρφου Κύπρου, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.