13.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΣτη Σέριφο για το ετήσιο τάμα η μοναδική επιζήσασα του Ελικοπτέρου Χιούι...

Στη Σέριφο για το ετήσιο τάμα η μοναδική επιζήσασα του Ελικοπτέρου Χιούι Ανθυπασπιστής Β. Πλεξίδα

Του Ηλία Προύφα

Στο αγαπημένο Μοναστήρι, της προστάτιδός της Παναγίας Ακρωτηριανής Σεριφιώτισας Θεραπεύτριας, όπως είναι το προσωνύμιο που έχει δώσει η ίδια η Παναγία, βρέθηκε χθες η Ανθυπασπιστής της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα.

Έξι χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα, με την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου Χιούι, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, η μόνη διασωθείσα της μοιραίας πτώσης, η τότε Αρχιλοχίας Πλεξίδα, είχε αποδώσει τη σωτηρία της σε θαύμα της Παναγίας Ακρωτηριανής.

Έκτοτε, κάθε χρόνο βρίσκεται στο Μοναστήρι, όπου μαζί με το σύζυγό της και συναδέλφους από το Στρατό Ξηράς και κυρίως από την Αεροπορία Στρατού, τιμούν τη χάρη της Παναγίας.

Όπως ανέφερε η ίδια, 

Μας αξίωσε ο Θεός για έκτη συνεχόμενη χρονιά στις 13 Ιουλίου 2023 να εορτάσουμε την Παναγία μας την Μεταλλειορυχίτισα και ταυτόχρονα την Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία για την διάσωση μου και την πλήρη και ταχεία ανάρρωση μου από την Παναγία μας την Ακρωτηριανή Σερφιώτισα Θεραπεύτρια!!! 

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά, μας χάρισαν με την παρουσία τους Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς,της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας μετά των οικείων των, όπου υπερέβησαν αντίξοες καταστάσεις λόγω απόστασης, αφού όλοι διαμένουν σε μακρινά μέρη της Πατρίδας μας!  Επίσης παρέστη πλήθος κόσμου, προκειμένου να προσκυνήσουν και να ευχαριστήσουν τη Χάρη της Παναγίας μας, έπειτα από Θαύματα που οι ίδιοι έχουν βιώσει.

Εύχομαι η Χάρη της Παναγίας μας να μας ενδυναμώνει στην Πίστη που είναι το μεγαλύτερο όπλο μας, να μας στηρίζει και να μας καθοδηγεί σε κάθε μας βήμα!!!