13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτη Ρουμανία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στη Ρουμανία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε επίσκεψη υψίστης σημασίας.

Στη Ρουμανία για τριήμερη επίσκεψη θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προσκεκλημένος του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Αντιστράτηγου Ντανιέλ Πετρέσκου.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες να πραγματοποιηθεί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η τελική ημερομηνία έκλεισε στο πρόσφατο Συνέδριο των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στην Αθήνα.

Ο Στρατηγός Φλώρος μεταβαίνει στην Ρουμανία προκειμένου να ενισχύσει το συμμαχικό τόξο της αμυντικής διπλωματίας στα Βαλκάνια, που ξεκινά από την Ρουμανία και Βουλγαρία κι από εκει καταλήγει στην Κύπρο, την Ιορδανία, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ, την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και προς την Ινδία.

Η Ελλάδα έχει στενούς στρατιωτικούς δεσμούς με την Ρουμανία, ως Host Nation Support των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, που έχει εγκαταστήσει στη χώρα το στρατηγείο ανατολικής Ευρώπης, διευκολύνοντας την διέλευση χιλιάδων στρατιωτών και οχημάτων μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Στόχος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι η προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας μέσω της περιφερειακής ανάπτυξης και συνεργασίας.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί μέσω Ρουμανίας μεγάλη επένδυση εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων στην Βόρεια Ελλάδα, που θα σπάσει μεγάλο στρατιωτικό μονοπώλιο δεκαετιών της Τουρκίας.