13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣτη ''Γραμμή Δένδια'' ο Αντιστράτηγος Παπασταθόπουλος: ''Η συμμετοχή των γυναικών είναι απαραίτητη...

Στη ”Γραμμή Δένδια” ο Αντιστράτηγος Παπασταθόπουλος: ”Η συμμετοχή των γυναικών είναι απαραίτητη στις ΕΔ”

Του Ηλία Προύφα

Στη ”Γραμμή Δένδια” ο Διοικητής του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Παπασταθόπουλος, ο οποίος σε ομιλία του στην Ξάνθη, ανέφεραι ότι η ”Η συμμετοχή των γυναικών είναι απαραίτητη στις ΕΔ”.

Δείτε το βίντεο του xanthipost.gr:

Η καθοριστική συμβολή των Ελληνίδων στους αγώνες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, μέσα από ένα πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό

 Στόχος της έκθεσης η απόδοση της οφειλόμενης ελάχιστης τιμής στις γυναίκες της πατρίδος μας καθώς και η ανάδειξη, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, των αγώνων των επώνυμων και ανώνυμων Ελληνίδων.

Τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα  της Πέμπτης 21 Μαρτίου  στον 1ο όροφο της ΛΑΦ Ξάνθης,  παρουσία εκπροσωπών της θρησκευτικής,  στρατιωτικής,  πολιτικής και πολιτειακής εξουσίας της περιοχής μας.

Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων  : «..Γυναίκες που θυσίασαν την περιουσία τους , τα υπάρχοντά τους και την ίδια τους τη ζωή…»

Στον  χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων  αφού μίλησε για τη σημασία της γυναίκας και τη συμβολή της σε όλους τους αγώνες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος,  συνεχάρη τον Συνταγματάρχη ε.α. Βασίλειο Νικόλτσιο και παράλληλα τον ευχαρίστησε θερμά για την πλούσια φωτογραφική έκθεση στην οποία τιμάται η γυναίκα στη συμμετοχή της στους πολέμους.

Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος : “..Με την έκθεση αυτή αποτίουμε αρχικά τον οφειλόμενο φόρο τιμής στις γυναίκες, επώνυμες και ανώνυμες οι οποίες στρατεύτηκαν στους διαχρονικούς αγώνες του έθνους μας και  συμπαραστάθηκαν ως μάνες , σύζυγοι, αδερφές και θυγατέρες στον ανδρικό πληθυσμό που πολεμούσε..”

Στα πλαίσια του χαιρετισμού του ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων πως η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας προκειμένου να προβάλλει τη συνεισφορά των Ελληνίδων στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας.

 «…Με την έκθεση αυτή αποτίουμε αρχικά τον οφειλόμενο φόρο τιμής στις γυναίκες, επώνυμες και ανώνυμες οι οποίες στρατεύτηκαν στους διαχρονικούς αγώνες του έθνους μας και  συμπαραστάθηκαν ως μάνες , σύζυγοι, αδερφές και θυγατέρες στον ανδρικό πληθυσμό που πολεμούσε…» σημείωσε και πρόσθεσε πως «…ο γυναικείος πληθυσμός συνεισφέρει πλέον  δυναμικά και στον χώρο τον ενόπλων δυνάμεων…».   

Συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος :  “…Η γυναίκα είναι παρούσα σε όλες τις φάσεις της ιστορίας μας – Οι μαθητές με τη μορφή ενός διαλλείματος και μία βόλτας θα μπορέσουν να αλιεύσουν πολλές πληροφορίες για την ιστορία μας…”

Ο  Συνταγματάρχης  ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος ευχαρίστησε θερμά τον  Στρατηγό Διοικητή του Δ’ΣΣ για την τιμή που του κάνει να φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση στη  ΛΑΦ Ξάνθης με θέμα την Ελληνίδα στον πόλεμο και σημείωσε μεταξύ άλλων  πως τέτοιου  είδους δράσεις είναι ο πιο εύληπτος τρόπος διδασκαλίας της ιστορίας μας.

Η  φωτογραφική έκθεση θα λειτουργεί από την Πέμπτη 21 Μαρτίου  έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  στον 1ο όροφο της ΛΑΦ Ξάνθης.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 12:00 και 18:00 – 20:00 και Σάββατο 09:00 – 12:00.